«Πυρά» από τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Σπανό: Υπήρξαν καταγγελίες για «εντολή μη κατάσβεσης» στη Β. Εύβοια (Βίντεο)

Διάχυτη η οργή ακόμη και των «γαλάζιων» αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον τρόπο με τον οποίον το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη αντιμετώπισε τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας την Τρίτη 24 Αυγούστου, με θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το βόρειο τμήμα του νησιού, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για την αντιμετώπιση που έτυχαν από τον κρατικό μηχανισμό.

«Είδαμε πράγματα που πρέπει να ειπωθούν και να απαντηθούν», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι «κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα…», μεταφέροντας μάλιστα τις δεκάδες καταγγελίες πολιτών για το γεγονός πως τα επίγεια μέσα «είχαν εντολή μη κατάσβεσης».

Όπως επεσήμανε ο κ. Σπανός, υπήρχαν «πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας όπου τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν, αλλά ήταν δική τους πρωτοβουλία…».

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επεσήμανε ότι: «υπήρχε η Αττική και η Ολυμπία, ναι αλλά υπήρχε και η Εύβοια. Όταν δίνεις προτεραιότητες, όπως εισπράττεις τον έπαινο, να κοιτάζεις τα μάτια και σε όσους δεν έδωσες γιατί υποτίμησες το φαινόμενο. Είμαστε ξεκάθαρα όλοι θύματα αυτής της πραγματικότητας», τονίζοντας μάλιστα στη συνέχεια ότι: «είχα πάντα την αίσθηση ότι και τα προηγούμενα χρόνια και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μια κάμερα, ώσπου κι αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο…».

«Η Πολιτική Προστασία έπραξε ως έπραξε, φέρει ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν», συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την οργή και την αγανάκτησή του για την αντιμετώπιση του κρατικού μηχανισμού στο θέμα των πυρκαγιών της Εύβοιας, εξέφρασε και ο -εξίσου «γαλάζιος»- δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

«Ο τόπος δεν ρήμαξε γιατί δεν ήμασταν παρόντες στην πρώτη γραμμή. Ένας είναι ο λόγος. Η ανεπάρκεια, η αναξιοσύνη, η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού από το κεντρικό κράτος. Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό…», σημείωσε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του.

Παρακολουθήστε την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Πυρά» από τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Σπανό: Υπήρξαν καταγγελίες για «εντολή μη κατάσβεσης» στη Β. Εύβοια (Βίντεο)”

  1. δεν μας αξίζουν, είναι ελεεινοί

    Γιατί να τους ξαναψηφίσουμε; Για να πληρώνουν αδρά εφημερίδες και διαφημιστές να γράφουν ότι “το κράτος δεν είναι πατερούλης”, ότι οι απεργίες και τα εργασιακά δικαιώματα είναι πράγματα “παλιακά που ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα”, ότι στην Κέρκυρα έχει ωραία ευθυτενή “γκαρσόνια” και ότι δεν πρέπει να έχουμε πια αυτή τη μανία για στήριξη των αδυνάμων και περίθαλψη των ασθενών; Πολύ απλά δεν τους ξαναψηφίζουμε, όσοι επιθυμούμε δημόσια παιδία, υγεία και εργασία. Στέρησαν ακόμα και το κοινωνικό μέρισμα, τα 600 ευρώ δηλαδή, από άτομα που είχαν δουλέψει μερικές ώρες ως ωρομίσθιοι, επειδή απλά δεν εμφανίζονταν ως άνεργοι. Η μαύρη εργασία έγινε μονόδρομος, ο κόσμος πήρε το μήνυμα πως αν είσαι νόμιμος θα έχεις πρόβλημα. Και επίσης πήραμε το μήνυμα πως αν τα παρατήσουμε όλα για να σώσουμε την πνοή μας, στο τέλος θα πεθάνουμε από κατάθλιψη. Όπως είπε και η Μέγκαν Μάρκλ “δούκισσα” του Σάσεξ, δεν αρκεί να επιβιώνεις, πρέπει να ζεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί