Σ. Βαρδάκης: Αδιανόητη η αναλγησία της κυβέρνησης – απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για  τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους αρχαιολογικούς χώρους, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, πραγματοποίησαν 37 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού. 

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι απασχολούνται κάθε χρόνο στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας μας, που αδιαμφισβήτητα αποτελούν πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών.

Οι εν λόγω συμβασιούχοι εργάζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες κόσμου, υπό τον φόβο μάλιστα του 4ου κύματος της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα μας. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, αντί της αναγνώρισης από την Κυβέρνηση του δύσκολου και σημαντικού έργου που επιτελούν οι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες, υπάλληλοι στην καθαριότητα, διαπιστώνουμε μέσα από πλήθος δημοσιευμάτων σε ολόκληρη τη χώρα ότι το έργο αυτό απαξιώνεται για τέταρτο μήνα, αφού παραμένουν απλήρωτοι. 

Εργαζόμενοι σε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως, Κνωσός, Φαιστός, Σούνιο, Βραυρώνα, Μυκήνες, Αρχαία Επίδαυρος, Ολυμπία, κ.ά, σύμφωνα με καταγγελίες τους, παραμένουν απλήρωτοι για τρεις και τέσσερις μήνες. Το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο ύστερα από την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει το ίδιο τη μισθοδοσία, χωρίς την απαραίτητη οργάνωση ανάλογου τμήματος.

Για τους λόγους αυτούς, οι βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει για ποιους λόγους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους παραμένουν απλήρωτοι και πότε σκοπεύει να δώσει λύση στο πρόβλημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων αυτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί