Καλύτερη η εικόνα στη μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Εύβοια

Καλύτερη παρουσιάζεται λίγο μετά τις 10 η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας.

Δείτε: Νέα φωτιά στην Εύβοια- Μεγάλο πύρινο μέτωπο στο Μαρμάρι– Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν δυο οικισμοί

Τα ξημερώματα δόθηκε μέσω του 112 εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Γιατρών, καθώς βρίσκεται κοντά σε κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων καθώς και τέσσερα ελικόπτερα.

Λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας αποφασίστηκε να ζητηθεί να εκκενωθεί προληπτικά και το Μαρμάρι.

Σύμφωνα με το Open έχει γίνει εκκένωση στα πρώτα σπίτια του οικισμού Μαρμάρι για προληπτικούς λόγους, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια από Ραφήνα και Αγία Μαρίνα για Μαρμάρι και Νέα Στύρα.

Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν σύμφωνα με πληροφορίες τα επτά μπορόρ, εμποδίζουν τη επιχείρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας,ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Τη νύχτα το μέτωπο ήταν ορατό από τις ακτές της ΒΑ Αττικής. «Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκίνης είναι κοντά σε σπίτια», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός.

Παραθεριστής που μίλησε στον ΣΚΑΙ είπε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από τον οικισμό Φηγιά προσθέτοντας ότι η φωτιά «δυστυχώς έχει μπει στον οικισμό Κοκκίνη». Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή υπάρχει παρθένος δάσος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί