Ηράκλειο: Πουλούσαν… “αέρα” μέσω διαδικτύου και εισέπρατταν χρήματα!

Δύο υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η αστυνομία στο Ηράκλειο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών. Όπως αποδείχτηκε, δημιούργησαν σελίδα στο διαδίκτυο με αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών και software υπολογιστή (κάρτα γραφικών), εισέπραξαν χρήματα σε λογαριασμούς τους, αλλά ουδέποτε παρέδωσαν την “αγορά”.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

  Η ανάλυση του τρόπου δράσης  και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση  δύο υποθέσεων απάτης με υπολογιστή που διαπράχτηκαν σε βάρος δυο ημεδαπών στο Ηράκλειο.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών οι οποίοι είχαν αποσπάσει συνολικά 922 ευρώ από τους παθόντες. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι εν λόγω ημεδαποί,  έχοντας αναρτήσει σελίδα στο διαδίκτυο με αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών και software υπολογιστή (κάρτα γραφικών) πείθοντας τους παθόντες να προβούν στην κατάθεση χρημάτων σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς για την αγορά των ανωτέρω  προϊόντων τα όποια  όμως δεν παρέλαβαν πότε. 

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηράκλειου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί