Ανοίγει 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση

Έναρξη με τις ευάλωτες ομάδες, τουλάχιστον 4 εβδομάδες απόσταση από την 2η δόση – Εν αναμονή αντίστοιχης απόφασης για το μονοδοσικό.

Από την επόμενη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν όσοι πολίτες ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες να μπουν στην πλατφόρμα του emvolio.gov.gr και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία τους να κλείνουν ραντεβού για την χορήγηση τρίτης, «αναμνηστικής» δόσης του εμβολίου κατά της covid-19, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Μαρίας Θεοδωρίδου και του ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Αναλυτικά, η πλατφόρμα στην πρώτη φάση θα υποδεχθεί τις παρακάτω ειδικές κατηγορίες πολιτών:

  • μεταμοσχευμένους συμπαγών οργάνων
  • μεταμοσχευμένους με μυελό
  • ασθενείς που περιμένουν μόσχευμα
  • καρκινοπαθείς (υπό χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, νοσοθεραπεία ή άλλη θεραπεία, ασθενείς με αιματολογικό καρκίνο την τελευταία 5ετία)
  • νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση
  • ασθενείς με αυτοάνοσα σε ανοσοκαταστολή / υπό ειδικές θεραπείες
  • άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες ή HIV

Η κα Θεοδωρίδου διευκρίνισε ότι είτε κάποιος από τους δικαιούχους της πρώτης φάσης ολοκλήρωσε άμεσα τον εμβολιασμό του είτε το έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, θα μπορεί να κλείσει ραντεβού, με μόνη προϋπόθεση να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 εβδομάδες από την λήψη της δεύτερης δόσης.

Η διαδικασία αφορά όσους έχουν ήδη λάβει τις δύο δόσεις κάποιων από τα Pfizer/BioNTech, Moderna και Astrazeneca/Oxford, οι οποίοι θα λάβουν τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο (δηλαδή είτε Pfizer/BioNTech είτε Moderna), ενώ για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό Johnson&Johnson, αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις στο εγγύς μέλλον. Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, καθώς η χορήγηση μονοδοσικών εμβολίων ξεκίνησε σημαντικά αργότερα, το Μάιο, δεν υφίσταται θέμα καθυστέρησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί