Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη την Κυριακή

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 η κατηγορίαΚινδύνου Πυρκαγιάς για το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης  4 (πολύ υψηλός).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες τις διατάξεις της, από 05-08-2021, Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου«Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών», η ισχύς της οποίας παρατάθηκε μέχρι και την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, και σύμφωνα με την οποία:

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

Εξαιρέσεις αποτελούν:

α) Κατοικημένες περιοχές,

β) θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές,

γ) ποτάμια και λιμναία συστήματα και

δ) τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

2. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών. 

Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί