Δικαστήριο υπέρ της συνταγματικότητα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Η πρώτη δικαστική απόφαση κατά ανεμβολίαστων εργαζομένων εκδόθηκε από δικαστήριο του Βόλου απορρίπτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Εργαζόμενοι (19) στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου (δομή στήριξης ευπαθών ατόμων και ηλικιωμένων) προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Η αίτηση τους για την χορήγηση προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε και έτσι η επιχείρηση τους έθεσε σε αναστολή και με δικαστική βούλα.

Κιλκίς

Στο μεταξύ, συνταγματικό έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς το μέτρο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού απορρίπτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Παιονίας.

Η εργαζόμενη προσέφυγε δικαστικά αιτούμενη προσωρινή αναστολή του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα που εργάζεται θέτοντας θέμα αντισυνταγματικότητας.

Το δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί