Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε το κοκτέιλ αντισωμάτων για την Covid-19 των Regeneron/Roche

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Υγείας ενέκρινε ένα κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Regeneron (REGN.O) και τη Roche (ROG.S) για την πρόληψη και τη θεραπεία του COVID-19, ανέφερε την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να το διαθέσει σύντομα στους ασθενείς.

Ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) ανακοίνωσε ότι το φάρμακο Ronapreve θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της μόλυνσης, να βοηθήσει στην επίλυση των συμπτωμάτων της σοβαρής μόλυνσης από τον COVID-19 και να μειώσει τις πιθανότητες νοσηλείας.

«Αυτή η θεραπεία θα είναι μια σημαντική προσθήκη στο οπλοστάσιό μας για την αντιμετώπιση του COVID-19», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σαχίντ Τζαβίντ σε δήλωσή του.

Το Ronapreve μπορεί να ληφθεί με ένεση ή έγχυση. Συνδέεται στενά με τον κορονοϊό στην επένδυση του αναπνευστικού συστήματος και τον εμποδίζει να αποκτήσει πρόσβαση στα κύτταρα, ανέφερε η MHRA.

Το Ronapreve ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται μονοκλωνικά αντισώματα και μιμούνται φυσικά αντισώματα που παράγονται από το σώμα για την καταπολέμηση λοιμώξεων. Το φάρμακο δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του εμβολιασμού, ανέφερε ο MHRA.

Τον περασμένο μήνα η Ιαπωνία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το Ronapreve για τη θεραπεία ήπιων έως μέτριων λοιμώξεων από COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί