Συνεργάτης οικογένειας Μητσοτάκη για πυρκαγιές: Σκληρή κριτική για το επιχειρησιακό φιάσκο της κυβέρνησης

Ακόμη και τα στελέχη της ΝΔ παραδέχονται το καταστροφικό επιτελικό φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο αφορά τη διαχείριση των πυρκαγιών. Μετά την ανάρτηση του κυρίου Μουρούτη ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε καλύτερη οργάνωση», περάσαμε και στην σκληρή κριτική του κυρίου Δημήτρη Κατσούδα, στενό συνεργάτη της οικογένειας Μητσοτάκη.

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κατσούδας με αναρτήσεις στο Facebook δείχνει την έντονη διαφωνία του με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει την Αττική και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του τονίζει το μέγεθος του επιχειρησιακού φιάσκου στην κατάσβεση των πυρκαγιών, της επιλογής για έμφαση στην αεροπυρόσβεση χωρίς καμιά μέριμνα για τις επίγειες δυνάμεις αλλά και το μέγεθος της παντελούς έλλειψης προληπτικής πολιτικής για την προστασία των δασών από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο Δημήτρης Κατσούδας έγραψε για την φωτιά στα Βίλια:

«Τα εναέρια μέσα δεν σβήνουν φωτιές. Βοηθούν απλώς σημαντικά (μόνο μέρα) ΑΝ πάνε γρήγορα και (όταν μια φωτιά ξεφύγει) αν τις ρίψεις τους ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ οι επίγειες δυνάμεις. Το απέδειξε για μια ακόμα φορά η φωτιά στα Βίλια: Δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα, μέτριοι άνεμοι, υπερσυγκέντρωση δυνάμεων σε ΜΙΑ μεγάλη φωτιά και παρ’ όλα αυτά τζίφος βασικά.

Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις έμπειρες σε ΔΑΣΙΚΕΣ πυρκαγιές επίγειες δυνάμεις. Αυτές μόνο αξιοποιούν και την δουλειά που κάνουν τα εναέρια μέσα.
Υ.γ. Ας πει κάποιος στους δημοσιογράφους τι είναι «αναζωπύρωση».

Παράλληλα, πριν από 2 ημέρες σε νέα του ανάρτηση μίλησε για την αδράνεια της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τα 2 τελευταία χρόνια δεν έχει πάρει κανένα μέτρο όσο αφορά την αναβίωση της δασικής υπηρεσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί