Αφγανιστάν: 19χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε κατά την πτώση του από αεροπλάνο

Ο Ζάκι Ανουάρι σκαρφάλωσε σε ένα αεροπλάνο στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει την Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν

Η επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία του Αφγανιστάν έχει προκαλέσει τρόμο στη χώρα. Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα με ανθρώπους να στοιβάζονται, να ποδοπατούνται, ακόμη και να σκοτώνονται στην προσπάθειά τους να φύγουν από το Αφγανιστάν, είναι συγκλονιστικές και καταδεικνύουν την κατάσταση και τον πανικό που επικρατεί στην πολύπαθη ασιατική χώρα. Είναι ενδεικτικό πως βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη ακόμη και σε τροχούς αεροσκαφών σύμφωνα με την ανακοίνωση της USAF, της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής Ζάκι Ανουάρι. Ο 19χρονος Ανουάρι, μέλος της Εθνικής νέων του Αφγανιστάν, μια ημέρα μετά την είσοδο των Ταλιμπάν στην Καμπούλ και την κατάληψη της εξουσίας έπειτα από 20 χρόνια, έσπευσε στο αεροδρόμιο «Χαμίντ Καρζάι», όπως χιλιάδες συμπατριώτες του, με σκοπό να φύγει από τη χώρα. Δεν τα κατάφερε όμως καθώς βρήκε τραγικό θάνατο. Στην απέλπιδα προσπάθειά του για να πετάξει μακριά από την Καμπούλ, σκαρφάλωσε σε ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 με προορισμό το Κατάρ αλλά έχασε την ισορροπία και τραυματίστηκε θανάσιμα, όπως επιβεβαίωσε η γενική γραμματεία αθλητισμού της χώρας.

Ο 19χρονος Ανουάρι ήταν ένα παιδί που γεννήθηκε μετά την απομάκρυνση των Ταλιμπάν από την εξουσία το 2001.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί