Συνάντηση Β. Λαμπρινού – Ά. Τσελέντη στη Λότζια

Συνάντηση με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών-καθηγητή Άκη Τσελέντη είχε στο γραφείο του στη Λότζια το πρωί της Πέμπτης 19 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Ο κ. Τσελέντης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα αποτελέσματα που προκύπτουν από το δίκτυο των 6 σταθμών παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας, που έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές του Ηρακλείου.

πως ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου προκύπτουν χρήσιμα στοιχεία για την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων εβδομάδων καθώς φαίνεται ότι οι δονήσεις που έγιναν αισθητές στο Ηράκλειο, προέρχονται από το ρήγμα του Κατσελίου, γεγονός που χαρακτηρίζεται φυσιολογικό.

Παράλληλα ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι είναι αναγκαία η επικαιροποίηση, της υφιστάμενης από 20ετίας, μικροζωνικής μελέτης η οποία δίνει την δυνατότητα δορυφορικής καταγραφής και παρατηρήσεων της σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται στην περιοχή του Ηρακλείου.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τη άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα για την εγκατάσταση του δικτύου των 6 σταθμών στο Ηράκλειο πριν από ένα χρόνο, αναφέροντας μάλιστα πως το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η δημιουργία Ινστιτούτου το οποίο υπό την επίβλεψη ερευνητικής επιτροπής θα παρακολουθεί τα σεισμικά φαινόμενα που εξελίσσονται στο ελληνικό τόξο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η Κρήτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί