Πάνω από 550 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία τις πρώτες 15 μέρες του Αυγούστου

Στην δημοσιοποίηση του απολογισμού για την ανταπόκριση σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια, προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτόν τον απολογισμό, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου 2021 διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πάνω από 550 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία τις πρώτες 15 μέρες του Αυγούστου”

  1. δωρεάν συμβουλευτική - δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες

    Η πραγματικότητα για τα θύματα οικιακής βίας είναι η εξής:
    Η βία είναι κύκλος, δηλαδή τα άγρια επεισόδια επαναλαμβάνονται, ανεξάρτητα από τη δική σου συμπεριφορά. Όταν θεωρείς ότι επήλθε συμφιλίωση, ο/η θύτης φαντασιώνεται τι λάθος έκανες και πώς θα σε κάνει να το πληρώσεις. Σε σοβαρές περιπτώσεις που φοβάσαι για τη ζωή σου ή για την ψυχική σου ισορροπία, η μόνη λύση είναι η απομάκρυνση. Από τη δική μου πείρα σου λέω, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΕΙ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΦΥΓΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Το κράτος στα θύματα βίας προσφέρει ελάχιστα. Μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, συμβουλευτική δωρεάν και φιλοξενία σε ξενώνα αστέγων που είναι φυσικά ακραία λύση αν δεν έχεις κάπου αλλού να πας. Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις τι σου συμβαίνει ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ. Πίστεψε το. Η αγάπη δεν είναι κάτι αυτονόητο. Μπορεί να συμβεί και σε σένα να βιώσεις αυτό τον εφιάλτη. Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που ζεις, θα βρεις και τη δύναμη να φύγεις. Όλοι οι ειδικοί θα σου πουν τελικά το ίδιο. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Μην τις ζηλεύεις αυτές που δεν έκαναν τίποτα στη ζωή τους εκτός από το να παντρευτούν και νόμιζαν ότι αποκαταστάθηκαν. Θα είναι φτωχές όταν μείνουν μόνες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί