ΠΑΓΝΗ: Γεμίζει η ΜΕΘ – «Εμβολιαστείτε» η δραματική έκκληση του διευθυντή

Δραματική έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης χειροτερεύει και υπάρχει μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ, απηύθυνε ο διευθυντής ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι θέμα χρόνου η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ – μία από τις μεγαλύτερες της χώρας με 27 κλίνες να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19. «Η κοινή φράση “γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου” (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη» τόνισε σημειώνοντας μάλιστα ότι η ΜΕΘ ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας. «Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν. Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους» υπογράμμισε ο Δ. Γεωργόπουλος.

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα στην ΕΡΤ, ο διευθυντής ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ εξήγησε ότι τον τελευταίο μήνα εισήχθησαν στη μονάδα ένας μεγάλος αριθμός ασθενών με Covid, περίπου 30 ασθενείς. Αν και όπως είπε, δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος και ήδη 15 από αυτούς έχουν εξέλθει από τη ΜΕΘ, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο καθώς σήμερα έχουν απομείνει μόνο 2 κλίνες ΜΕΘ κενές στο νοσοκομείο, οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα γεμίσουν τις επόμενες ημέρες.

Ο Δ. Γεωργόπουλος υποστήριξε ότι δεν είναι λύση να βάζουμε συνεχώς κλίνες στο σύστημα, καθώς αυτές δεν είναι απλά κρεβάτια και δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την παρακολούθηση των ασθενών με Covid όλο το 24ωρο.

«Μιλάμε για ηλικίες από 19 μέχρι 84. Η πλειονότητα είναι κάτω από 65 ετών. Έχουμε διασωληνώσει 20χρονη κοπέλα, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά, έχουμε διασωληνώσει 30χρονους χωρίς υποκείμενα νοσήματα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι κανένας εμβολιασμένος δεν είναι στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί