“Λούηδες” οι “νταήδες” της ρατσιστικής επίθεσης στο Οροπέδιο- Εξαφανίστηκαν για να μη συλληφθούν

Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης αλλά ασύλληπτοι παραμένουν 7 Έλληνες που κατηγορούνται για επεισόδια σε 2 σπίτια σε περιοχή του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που διαμένουν 13 Πακιστανοί. Κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν με μένος εναντίον των αλλοδαπών, τραυματίζοντας κάποιους εξ αυτών και ληστεύοντας τους, αρπάζοντας το ποσό των 800 περίπου ευρώ.

Οι 7 “νταήδες” που κατηγορούνται για επίθεση σε 2 σπίτια σε περιοχή του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που διαμένουν 13 Πακιστανοί μετανάστες εργάτες, κι ότι επιτέθηκαν με αγριότητα εναντίον τους, τραυματίζοντας κάποιους εξ αυτών και ληστεύοντας τους, αρπάζοντας το ποσό των 800 περίπου ευρώ, έχουν εξαφανιστεί για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Δείτε: Κρήτη: Άγρια ρατσιστική επίθεση – Χτύπησαν, πυροβόλησαν και λήστεψαν μετανάστες

Εντόπισαν τους 7 “νταήδες” της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος των Πακιστανών εργατών στο Λασίθι


Φέρεται ακόμη να προξένησαν φθορές σε έπιπλα των οικιών και φεύγοντας σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και στον αέρα πέντε φορές για εκφοβισμό.

Αυτό που περιγράφεται μέσα από τις καταθέσεις και παρουσιάζει το Creta24 προκαλεί τρόμο για το πώς έδρασαν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.

Σε μία περίπτωση όπως αναφέρει ένας εκ των Πακιστανών, για να σωθεί έτρεξε στην εξωτερική τουαλέτα και κλείδωσε την πόρτα. Η παρέα των εφτά έσπασε την πόρτα και άρχισαν να τον χτυπούν χωρίς έλεος.

Ένας άλλος πήδηξε από το παράθυρο και τραυματίστηκε στο πόδι. Σε έναν τρίτο αλλοδαπό, σε εκείνον που του «κάρφωσαν» το όπλο στο πρόσωπο για να πει που έχει τα χρήματα, το άτομο που οπλοφορούσε του έλεγε «μην πάρεις όταν φύγω την αστυνομία, γιατί θα έρθω άλλη μέρα και θα σε σκοτώσω».

Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, οι παρέα των 7 πήγε με … διαλλείματα στα σπίτια των δύο Πακιστανών, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση δεκα μέτρων το ένα από το άλλο. Όπως προκύπτει από βίντεο που υπάρχει στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες κάθονται σε ένα καφενείο που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του ενός εκ των δραστών και πίνουν. Έχουν ενώσει δύο τραπέζια και συνολικά φαίνεται (το βίντεο είναι μακρινό γιατί η κάμερα είναι στην είσοδο και τα τραπέζια στο βάθος του χώρουb να είναι στην «παρέα» 9 άτομα. Έχουν αρχίσει να καταναλώνουν αλκοόλ γύρω στις 6.30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Γύρω στις 7.10 μμ φεύγουν οι εφτά και πηγαίνουν στο πρώτο σπίτι, όπου έμεναν έξι άτομα. Εξωτερικά του καφενείου πυροβόλησαν περίπου πέντε φορές με εννιάρι πιστόλι. Εκτιμάται ότι τρεις είχαν όπλο.

Αστυνομικοί τονίζουν ότι «γνώριζαν ότι υπήρχε κάμερα, καθώς το καφενείο ανήκει σε συγγενή του ενός εκ των δραστών και ήταν προσεκτικοί». Από το πρώτο σπίτι, αφού χτύπησαν τους αλλοδαπούς ενοίκους, προκάλεσαν φθορές και έσπασαν τα κινητά τους πήραν 700 ευρώ. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο καφενείο. Η πρώτη επίθεση αναφέρεται ότι διήρκησε 15 λεπτά. Λίγη ώρα μετά φεύγουν από και πάνε στο δεύτερο σπίτι, όπου και πάλι χτύπησαν τους ανθρώπους που δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί λίγο πριν στους συμπατριώτες τους.

Σχετικά Άρθρα

6 Thoughts to ““Λούηδες” οι “νταήδες” της ρατσιστικής επίθεσης στο Οροπέδιο- Εξαφανίστηκαν για να μη συλληφθούν”

  1. είμαι ευγνώμων, γιατί ως τώρα νόμιζα ότι αυτοί οι τύποι υπήρχαν μόνο στα μυθιστορήματα της Άλκης Ζέη. Πάλι κάτι έμαθα.

    Μπράβο. Άφησαν τους δράστες της δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης να διαφεύγουν τη σύλληψη επ’ αυτοφόρω και κυνηγάνε εμάς που ζητάμε μια άδεια παραμονής, για να μεγαλώσουμε το παιδί μας. Ό,τι και έγινε στο παρελθόν το πληρώσαμε με τόκους, τιμωρηθήκαμε άδικα και εξοντωτικά, δεν χρωστάμε τίποτα. Και όμως πήγαμε στα γραφεία αλλοδαπών, μας ζήτησαν dna, μας ζήτησαν παράβολο 500 ευρώ, πληρώνουμε δικηγόρους, μας κοροιδεύανε 2 χρόνια και μας λέγανε πες του να διακτινιστεί να έρθει, παρακαλούσαμε για ένα ραντεβού στην ελληνική πρεσβεία του Ισλαμαμπαντ και δεν μας απαντούσε κανείς, τελικά είπαμε στο candiadoc την ιστορία μας και η υπεύθυνη μας κάλεσε σε επιτροπή για να εφαρμόσει πρακτικές εμφυλίου. Σύζυγος είσαι ή σύντροφος; Γιατί δεν έχεις κάνει γάμο, ενώ έχεις παιδί; Θα σε συλλάβω. Απείλησες την επιτροπή. Κρυφάκουγες. Δεν θα λύσουμε εδώ τα οικογενειακά σας προβλήματα. Να πνιγείτε όπως τόσοι άλλοι. Πού είναι τώρα το metoo; Αλλά βέβαια, το metoo είναι για όταν δέχεται χυδαία σεξιστική επίθεση η Μαρέβα.

  2. δεξιά νοοτροπία/μεθοδολογία

    Είδα τη Ντορούκλα να μιλάει δήθεν με συμπόνια για τους πρόσφυγες, να μιλάει δήθεν για λεβεντιά και συμπόνια στον αδύναμο, στον εξαθλιωμένο. Η Ντορούκλα και όλοι όσοι ασπάζονται τη “δεξιά” νοοτροπία της, θεωρεί ότι η ίδια δεν θα βρεθεί ποτέ στη θέση του αδύναμου, του εξαθλιωμένου, γιατί η ζωή της αξίζει παραπάνω από των άλλων. Έτσι νόμιζαν και οι λουδοβίκοι και οι τσάροι.

  3. Δήμος Σθένης

    Συμπαραστέκομαι και συντάσσομαι με αυτούς τους δυστυχείς συνανθρώπους μου που τα συμφέροντα και οι εγκληματικές πολιτικές των ισχυρών και των δήθεν ισχυρών τους έριξαν στην προσφυγιά και στο θάνατο και τους λέω την παροιμία που βίωσα και αρπάχτηκα απ’ αυτήν ως παιδί (γόνος προσφύγων δεύτερης γενιάς): “Μη φοβάστε συνάνθρωποι: “εκεί μου είστε ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθει η ώρα να έρθετε”! Η ζωή είναι σκληρή αλλά επιβραβεύει τους αγωνιστές της. Τα σκουλήκια μόνο στο βούρκο ζούνε κι απ’ αυτόν τρέφονται. Σκουλήκια είναι. Πως θέλεις να σταθούν όρθια; Δεν έχουν πόδια και σπονδυλική στήλη. Μόνο κοιλιά!!! Κρατηθείτε στο ύψος της αξιοπρέπειας του ΑΝΘΡΩΠΟΥ κι αγωνιστείτε κι εσείς να εξοντωθούν τα φασιστικά παράσιτα. Μαζί μας είναι όλοι όσοι πιστεύουν στην έννοια του ΑΝΘΡΩΠΟΥ κι αγωνίζονται να την κρατούν όρθια. Άλλους μην περιμένετε…

  4. Δήμος Σθένης

    Και φυσικά και συμπαραστέκομαι και συντάσσομαι με αυτούς τους δυστυχείς συνανθρώπους μου και τους λέω την παροιμία που βίωσα και αρπάχτηκα απ’ αυτήν ως παιδί: “Μη φοβάστε συνάνθρωποι: “εκεί μου είστε ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθει η ώρα να έρθετε”! Η ζωή είναι σκληρή αλλά επιβραβεύει τους αγωνιστές της. Τα σκουλήκια μόνο στο βούρκο ζούνε κι απ’ αυτόν τρέφονται. Σκουλήκια είναι. Πως θέλεις να σταθούν όρθια; Δεν έχουν πόδια και σπονδυλική στήλη. Μόνο κοιλιά!!! Κρατηθείτε στο ύψος της αξιοπρέπειας του ΑΝΘΡΩΠΟΥ κι αγωνιστείτε κι εσείς να εξοντωθούν τα φασιστικά παράσιτα. Μαζί μας είναι όλοι όσοι πιστεύουν στην έννοια του ΑΝΘΡΩΠΟΥ κι αγωνίζονται να την κρατούν όρθια. Άλλους μην περιμένετε…

  5. Δήμος Σθένης

    Αλήθεια που είναι οι δημοκράτες της Κρήτης; Οι Βενιζελικοί; Οι Πασόκοι του 60 και 70 %; Τώρα οι Συριζαίοι; Οι αστοί δημοκράτες πάσης παιδείας και απόχρωσης ν’ ακούσουν την κραυγή αυτή της διαφορετικότητας και να σεβαστούν τον ΑΝΘΡΩΠΟ; Όταν ακούμε τέτοιες φωνές απόγνωσης πετάμε τις δημοκρατικές μας προβιές και γινόμαστε άθλιοι ρατσιστές και βάρβαροι; Που είναι ο …μακραίωνος πολιτισμός της Κρήτης της …”λεβεντογέννας”, όπου είναι… “μητέρα τσ’ αρχοντιάς, τση λεφτεριάς δασκάλα” (ή μήπως είναι μητέρα και δασκάλα μόνο για τον εαυτό της και στο διάολο να πάνε οι άλλοι;) και άλλα τέτοια βαρύγδουπα ψεύτικα και απατηλά, ναρκισσιστικά μόνο για επιδείξεις και ψευτοπερηφάνια και κούφιο αυτοκομπασμό που πόρρω απέχουν από την καθημερινότητα, την αλήθεια και την πραγματικότητα στις στιγμές ακριβώς που έχει ανάγκη να τις βροντοφωνάξει έμπρακτα ο λαός της; Υπάρχουν τέτοια καθάρματα που ψάχνουν ευκαιρία για να επιδείχνουν την βαρβαρότητά, την απανθρωπιά, τον εκβιασμό, τη σκληρότητα και το φασισμό τους στην Υπηρεσία Μετανάστευσης Ηρακλείου στους κατά συγκυρία αδύναμους συνανθρώπους μας, κάνοντας επίδειξη της όποιας “βρώμικης εξουσίας” τους, πατώντας πάνω στο φόβο του όποιου πέσει στα νύχια τους; Αρκετά αποκαλυπτικά κατά καιρούς σχόλια, καταγγελίες και άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο φιλόξενο CANDIADOC για αυτήν την επιδεικτική άθλια ρατσιστική συμπεριφορά κάποιων που στελεχώνουν την υπηρεσία η οποία τείνει να χαρακτηριστεί πλέον ως “ρατσιστική σφηκοφωλιά” στην πόλη μας. Υπάρχουν τέτοια βρωμερά υποκείμενα που ξεφτιλίζουν την ανθρωπιά και τον πολιτισμό της εποχής μας; Οι προϊστάμενοι και οι λοιποί συνάδελφοί τους τι κάνουν; ή Όλους τους παίρνει η μπάλα και το δέχονται; Τους ανέχονται; Τους φοβούνται; Τους κρύβουν; Τους στηρίζουν; Πως αντιδρούν; Αν υπάρχουν τέτοια κοινωνικά αποβράσματα με ποιων τις πλάτες συμπεριφέρονται έτσι; Ποιοι τους καλύπτουν ή τους ενθαρρύνουν; Ακούει κανείς ή έχει περισσέψει το γράσο στ’ αυτιά των …υπευθύνων; Τι συμβαίνει λοιπόν;

  6. Δεν μπορώ πια να σωπάσω

    Το κύριο χαρακτηριστικό των νεοναζί είναι η θρασυδειλία. Οι συγκεκριμένοι “νταήδες” είναι λιγότερο ανησυχητικό φαινόμενο αν συγκιθούν με τα νταηλίκια της υπηρεσίας μετανάστευσης Ηρακλείου… Μου φέρθηκαν ελεεινά, δεν μπορώ πια να τηρώ το νόμο της σιωπής από το φόβο της απέλασης. Η επικεφαλής μου είπε δεν θα λύσουμε εδώ τα οικογενειακά σας προβλήματα, μου είπε γιατί έχω παιδί, ενώ δεν είμαι παντρεμένη, με απείλησαν ότι κρυφάκουγα όσο τον περίμενα από την παράγκα και άκουγα να τον κακοποιούν φωναχτά, με κατηγόρησαν ότι απείλησα μέλος της επιτροπής, επειδή κατήγγειλα ότι με συμβούλεψε να του πω να διακτινιστεί να έρθει από το Πακιστάν. Και όταν είπα ότι ήρθε με κίνδυνο να πνιγεί, απάντησαν εν χορώ “όπως τόσοι άλλοι”… Μα κάλεσαν με σκοπό να μας κακοποιήσουν και να μας εξευτελίσουν, παραμονή εθνικής επετείου, επειδή μιλήσαμε στο candiadoc για την απάνθρωπη συμπεριφορά τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί