Κερατέα: Κάηκαν τα πρώτα σπίτια, εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί- Αγνοείται ηλικιωμένη (βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τη θέση Μαρκάτι στον Δήμο Λαυρεωτικής και ήδη έχει επεκταθεί σε μέτωπο πολλών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, αγνοείται ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνεται ο οικισμός Μαρκάτι – Μήνυμα από το 112

Μιλώντας και ο γιός της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι αλλά αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια. Ο Δ. Λουκάς ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον Άγιο Κωνσταντίνο. Πολλοί κάτοικοι αν και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης παραμένουν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ήδη από το 112 δόθηκε εντολή για την εκκένωση των οικισμών Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιο Κωνσταντίνο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Για πολύ μεγάλη ταχύτητα της φωτιάς έκανε λόγο ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, που βρίσκεται στο σημείο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο αέρας είναι πολύ δυνατός. «Το βόρειο μέτωπο έχει κάψει ήδη έναν τεράστιο λόφο. Δεν έχω εικόνα τι γίνεται στο νότιο μέτωπο» υπογράμμισε.

ΦΩΤΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ
PHOTO FACEBOOK/ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Κύριος στόχος μας είναι να μην απλωθεί η φωτιά προς τον εθνικό δρυμό Σουνίου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης. Όπως είπε, οι άνεμοι είναι έντασης 6-7 μποφόρ και η προσπάθεια είναι το πύρινο μέτωπο να μην περάσει προς την Καμάριζα και να ανασχεθεί πριν φτάσει στον δρυμό. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές διάσπαρτες κατοικίες στην περιοχή. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια Αττικής στέλνει και χωματουργικά μηχανήματα για να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v17khq9ksjy&playlistId=v-cdktfo6g89mh-se

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί από την αστυνομία η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Λαυρίου – Καμαρίζης από την περιοχή των εργατικών Κατοικιών προς τον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου, στη Λεωφόρο Λαυρίου – Καμαρίζης από τον οικισμό Συντερίνα προς τον οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και στην παλαιά Λεωφόρο Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Λαυρεωτικής Δ. Λουκά στο facebook.

Στα Βίλλια

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Βίλλια Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Δ.Ε. Βιλλίων Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 16, 2021

Μάλιστα, από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν άμεσα προς την Ψάθα.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στον #Άγιο_Γεώργιο ή #Παλαιοχώρι #Αττικής εκκενώστε τώρα προς #Ψάθα

‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας@pyrosvestiki @hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) August 16, 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται από τα Βίλλια προς το Πόρτο Γερμενό, μετά την κατασκήνωση που είναι άδεια. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί