«Τι κάνατε κ. Μητσοτάκη για να αποτρέψετε τα νέα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο;»

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σημερινή Κυβέρνηση ασκεί για τα νέα περιοριστικά μέτρα εν μέσω Δεκαπενταύγουστου στο Ηράκλειο με σημερινό του άρθρο-παρέμβαση που δημοσιεύεται στον κρητικό τύπο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

«Η απόφαση για οριζόντια περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο, πάρθηκε 10 ημέρες μετά την επίσκεψη σε δομές υγείας του Ηρακλείου, την οποία ο κ. Μητσοτάκης συνδύασε με το τριήμερο ξεκούρασης του στα Φαλάσαρνα», τονίζει επικριτικά ο βουλευτής Ηρακλείου και θέτει το ερώτημα: «Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, στην επίσκεψή σας στις δομές υγείας του Ηρακλείου πριν 15 ημέρες, τι μέτρα προτείνατε για την ανακοπή της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας την οποία παρακολουθούμε να εξελίσσεται και να χειροτερεύει από ημέρα σε ημέρα καθημερινά το τελευταίο δίμηνο;».

O Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει ότι ενώ ήδη από τον Απρίλιο-Μάιο του 2020, η κοινωνία της Κρήτης έμαθε από τη δημόσια συζήτηση για μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με τον ακριβή προσδιορισμό της διασποράς του ιού και του ιολογικού φορτίου στον πληθυσμό της Κρήτης παραμένουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα: «Πόσο στήριξε το Υπ. Υγείας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη αυτή τη μελέτη; Κατά πόσο αξιοποιήθηκε αυτός ο σχεδιασμός για την μελέτη του ιολογικού φορτίου στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού; Τι συμπεράσματα έχουμε και πόσο αξιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση, για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην κοινότητα;», αναφέρει μεταξύ άλλων ερωτημάτων στον άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο βουλευτής.

Ειδικά για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Κρήτη, ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι ενώ ο συντονιστής διευθυντής των ΜΕΘ Κρήτης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει αδιόριστος εντατικολόγος στην Ελλάδα, την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πώς και αν προχωρούν οι προσλήψεις ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων, «ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ και να μην μείνουμε σε υποδομές – αναξιοποίητα «ντουβάρια» και απλά «έπιπλα» κρεββάτια ΜΕΘ»».

«Με 26 ασθενείς Covid διασωληνωμένους πιέζεται ή δεν αντέχει το σύστημα στην Κρήτη, όπως αφήνει να εννοηθεί η διοικητής της 7ης ΥΠΕ που κάνει λόγο για σχέδιο μεταφοράς ασθενών στην Αθήνα;», ρωτά ο βουλευτής και πρ. διοικητής της 7ης ΥΠΕ Νίκος Ηγουμενίδης αναδεικνύοντας την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου θωράκισης της υγείας στην Κρήτη.

Ο ιδιος ασκεί επίσης έντονη κριτική στο θέμα του χειρισμού του εμβολιαστικού προγράμματος από την κυβέρνηση: «Η Κυβέρνηση αγνόησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία από τον περασμένο Απρίλιο, για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όσων εργάζονται στον τουρισμό, μεταξύ των οποίων και ο αντίστοιχος πληθυσμός της Κρήτης», σημειώνει ο βουλευτής, ενώ τονίζει με στοιχεία που παραθέτει ότι παραμένουν και στην Κρήτη, σοβαρά ελλείμματα στην εμβολιαστική εκστρατεία: «Χαρακτηριστικά παραδείγματα το 30% των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων, το μόλις 7Ο% πλήρως εμβολιασμένων καρκινοπαθών, το πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού (15-20%) στους «ξεχασμένους» πληθυσμούς όπως οι Ρομά, οι πρόσφυγες-μετανάστες, οι φυλακισμένοι κ.ά”.

Συνολικά για διαχείριση της πανδημίας, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει ότι «η πολιτική της ΝΔ εκφράζεται με μια πρωτοφανή προχειρότητα, ερασιτεχνισμό και παλινωδίες. Η νεοφιλελεύθερη πρόταση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία. Έτσι φτάσαμε στα περιοριστικά μέτρα (lockdown) με την καταστροφική επίδραση τους και στον Τουρισμό. Στην βιτρίνα (Μύκονος) και, με βάση τα οικονομικά μεγέθη, στη ναυαρχίδα (Κρήτη) του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης που, κατά τα άλλα, ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν και προωθούν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί