Κορονοϊός: Σε υγειονομικό συναγερμό η Κρήτη – Τα κρούσματα και οι διαθέσιμες ΜΕΘ

Επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως φανερώνουν οι δείκτες που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, αλλά και τα στοιχεία σχετικά με τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid. Μόνο το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.270 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ακόμη 24 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ανοδική τάση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, γεγονός που προκαλεί ανησυχία καθώς επιβαρύνεται κι άλλο η κατάσταση στο ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή, 236 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έναντι 235 που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ – Σε υγειονομικό συναγερμό η Κρήτη

Στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, ως προς την κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ και στις απλές κλίνες Covid, παρουσίασε ο ΣΚΑΪ. Στις 12 Αυγούστου, σε όλη την Επικράτεια, ήταν κατειλημμένες 262 ΜΕΘ Covid και κενές 214, ενώ ειδικά στην Αθήνα ήταν κατειλημμένες 109 ΜΕΘ και κενές 64. Την ίδια ημέρα, στην Κρήτη ήταν κατειλημμένες 25 ΜΕΘ και κενές μόλις δύο.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η Κρήτη είναι σε υγειονομικό συναγερμό καθώς οι εντατικές είναι γεμάτες. Ως εκ τούτου, έχει αποφασιστεί να μην γίνονται διακομιδές ασθενών από άλλες περιοχές της Ελλάδας, και συγκεκριμένα από άλλα νησιά. Επιπλέον, εφόσον παραστεί ανάγκη θα γίνονται διακομιδές ασθενών από νοσοκομεία της Κρήτης σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με την κάλυψη των απλών κλινών Covid, στις 12 Αυγούστου, στην Επικράτεια ήταν κατειλημμένες 1.948 και κενές 2.676, στην Αθήνα ήταν κατειλημμένες 626 και κενές 593, ενώ στην Κρήτη ήταν κατειλημμένες 162 και κενές 149. Ενδεικτικό της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην Κρήτη, είναι ότι από τα 3.270 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, τα 392 εντοπίστηκαν στην Κρήτη (208 στο Ηράκλειο, 109 στα Χανιά, 18 στο Λασίθι, 57 στο Ρέθυμνο).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί