Προς απέλαση από την Τουρκία ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας – Κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Στα κρατητήρια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης παραμένει μέχρι στιγμής ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, καθώς, σύμφωνα με την Ομοσπονδία «δεν του επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος».

Ρεπορτάζ που μετέδωσε το Thestival.gr αναφέρει ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή με έχουν ακόμα στο κρατητήριο. Με ενημέρωσαν ότι σε λίγο θα με αφήσουν. Θα με απελάσουν από τη χώρα. Αν προλάβω την πτήση των 19:00 τότε στις 20:30 θα είμαι στην Αθήνα. Δεν φοβάμαι για μένα αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας».

Σημειώνεται πως τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό καθώς πρόσφατα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., Στέλιος Κούλογλου είχε καταθέσει ερώτηση προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με το ζήτημα της κράτησης και απέλασης Ελλήνων επιστημόνων από την Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί