Καμμία αυτοκριτική από τον Κ. Μητσοτάκη για τις φωτιές (Βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Αρχικά ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους ρεπόρτερς που κάλυψαν τις φωτιές για «την αντικειμενική τους κάλυψη αυτής της πολύ μεγάλης φυσικής καταστροφής. Μας βοήθησαν να αντιληφθούμε πραγματικά για το τι συμβαίνει και τους ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κατέβαλαν».

Βρισκόμαστε στη δέκατη ημέρα μιας πρωτοφανούς επίθεσης της φύσης, είπε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αυτοθυσία των μαχητών της πρώτης γραμμής». «Είμαστε στα μέσα Αυγούστου και θα έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας. Πετύχαμε να προστατεύσουμε χιλιάδες ανθρώπους, χάσαμε όμως δάση. Θα μιλήσουμε για όλα. Για το πού μας βρήκε ανέτοιμους η φύση, για το τι λάθη κάναμε, για το πως οργανώσαμε την Πολιτική Προστασία, αλλά για το τι μας δίδαξε η καταστροφή. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει για το τι πρέπει να αλλάξουμε. Από τον προσανατολισμό της οικονομίας, έως την ενεργειακή πολιτική και τη λειτουργία του κράτους. Λάθη κάνει μόνο ο άνθρωπος, όχι η φύση».

Και στην αρχική του τοποθέτηση και στις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε κανενός είδους αυτοκριτική θεωρώντας ότι η διαχείριση της κυβέρνησής του ήταν πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο.

Ερωτηθείς εάν το ελληνικό αίτημα καθυστέρησε, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Το αίτημα κατατέθηκε εντός ωρών» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε. Η βοήθεια ήταν πολύ σημαντική» ενώ υποστήριξε πως ακόμα και ο ίδιος πήρε τηλέφωνα: «Προφανώς σηκώθηκαν πολλά τηλέφωνα, προφανώς και από εμένα, για να έχουμε αυτή τη βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε μια έμμεση αναφορά στη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «το επιτελικό κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα. Το επιτελικό κράτος, συντονίζει, ορίζει προτεραιότητες, επιβλέπει. Έχει πετύχει πάρα πολλά τους τελευταίους αυτούς μήνες. Από τη διεκδίκηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, εως την επιτελική οργάνωση της επιχείρησης Ελευθερία. Το θεωρώ απολύτως απαραίτητη δομή. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε αυτά που έγιναν 25 μήνες. Αυτό που παραλάβαμε δεν ήταν ούτε επιτελικό, και συχνά ούτε κράτος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί