Σκελετός σε βαρέλι: Eν’ αναμονή σημαντικών στοιχείων που εκκρεμούν και θα ρίξουν φως στον θάνατο του 58χρονου

Eν’ αναμονή σημαντικών στοιχείων που εκκρεμούν και θα ρίξουν περισσότερο φως στα αίτια και τον τρόπο θανάτου του 58χρονου, στον οποίο ταυτοποιήθηκε πως ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε σε μουμιοποιημένος μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι στον Πλατανιανό ποταμό, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μπορέσει να δώσει οριστικές απαντήσεις. 

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το goodnet.gr, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και πλέον η οικογένεια θα παραλάβει τη σορό, προκειμένου να γίνει η ταφή.

Τα κρίσιμα στοιχεία που αναμένουν οι αρχές

Μετά την ταυτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού, το περασμένο Σάββατο, πλέον αναμένονται από την ΕΛ.ΑΣ και άλλα αποτελέσματα που θα δώσουν πιο σαφή εικόνα για τις συνθήκες θανάτου. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για την υπόθεση είναι αν εκτός από το DNA του 58χρονου, υπήρχε κι άλλο DNA στο σημείο ή στο βαρέλι. Επιπλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα δώσουν περισσότερα στοιχεία για το πως επήλθε ο θάνατος.

Όλα τα παραπάνω θα φωτίσουν περισσότερο τις πτυχές που διερευνούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για το αν ήταν αυτοχειρία ή αν πρόκειται για εγκληματική πράξη. Υπενθυμίζεται πως ο άντρας που βρέθηκε εντός του βαρελιού φορούσε χειμερινά ρούχα, όμως τα ευρήματα που προκαλούν έκπληξη είναι τα γκαζάκια, που υπήρχαν μέσα στο βαρέλι, αλλά και το γεγονός ότι το καπάκι του βαρελιού είχε εσωτερικά χειρολαβές.

Πρόκειται για τα βασικότερα στοιχεία, που από την πρώτη στιγμή οδήγησαν τους αστυνομικούς να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας, δηλαδή ο άντρας να επέλεξε να μπήκε μόνος του εντός του βαρελιού, να χρησιμοποίησε τις χειρολαβές για να περιστρέψει το καπάκι και να άνοιξε τα γκαζάκια, ώστε να χάσει τις αισθήσεις του προτού επέλθει ασφυκτικός θάνατος. Άλλωστε, στο σώμα δεν βρέθηκαν κακώσεις ούτε πυροβολισμός, γεγονός που εξ αρχής είχε προκαλέσει εντύπωση και οδηγούσε τους αξιωματικούς της ασφάλειας να μην αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. Παράλληλα και περιμετρικά του στομίου του βαρελιού υπήρχε μονωτικό υλικό, ενώ ένα σωληνάριο από μονωτικό υλικό βρέθηκε και στο σημείο όπου εντοπίστηκε το βαρέλι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή η σορός βρισκόταν εντός του βαρελιού από ένα έως και τρία χρόνια.

Να θυμίσουμε πως από τις αρχικές ενδείξεις το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας θεωρήθηκε πιθανό από τα συνολικά ευρήματα ενώ οι αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο και άλλα στοιχεία όπως την επαγγελματική δραστηριότητα καθώς -σημαντικό θεωρείται πως ο ίδιος απασχολούνταν στον κλάδο της οικοδομής- αλλά και μαρτυρίες συγγενών σύμφωνα με τις οποίες ο 58χρονος ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, που δεν είχε διαφορές. Το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τις μαρτυρίες εξέφραζε έντονα την πρόθεσή του να αποτραβηχτεί και να απομονωθεί. Παράλληλα, οι απόψεις και τα ενδιαφέροντά του αποτελούν επίσης ένα πεδίο στο οποίο οι αρχές έχουν δώσει βαρύτητα.


Αν και από τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ που διερευνούν προσεκτικά την υπόθεση, συγκλίνουν στο ενδεχόμενο της αυτοχειρίας δεν μπορεί ακόμη να δοθεί μια οριστική απάντηση. Γι’ αυτό και οι έρευνες συνεχίζονται με προσοχή, έτσι ώστε όλα τα ενδεχόμενα να παραμείνουν ανοιχτά, να διερευνηθούν ενδελεχώς προς κάθε κατεύθυνση και να επιβεβαιωθούν και από τα υπόλοιπα εργαστηριακά ευρήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο 58χρονος τότε Ρεθυμνιώτης,-ο οποίος σήμερα θα είχε συμπληρώσει το 61ο έτος της ηλικίας του- ήταν πατέρας δύο παιδιών και η εξαφάνιση του οποίου είχε δηλωθεί στις Αρχές τον Μάρτιο του 2018 από συγγενικά του πρόσωπα και έκτοτε αναζητούνταν. Η υπόθεση εξαφάνισης είχε απασχολήσει τότε τις αρχές στο Ρέθυμνο, καθώς ο 58χρονος είχε εγκαταλείψει το όχημά του σε εμφανές σημείο, κοντά στον περιφερειακό της πόλης του Ρεθύμνου όπου είχαν βρεθεί προσωπικά του έγγραφα και κλειδιά, χωρίς όμως ο ίδιος να βρεθεί.

Το σημείο όπου βρέθηκε το βαρέλι, σε καλαμώνα στις όχθες του Πλατανιανού ποταμού στις 27 Ιουλίου, με εκείνο όπου είχε εγκαταλειφθεί το όχημα το 2018,το χρόνο δηλαδή της εξαφάνισης, είναι αντιδιαμετρικά και σε μεγάλη απόσταση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί