Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρωσία, 808 νεκροί σε μια ημέρα

Τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας COVID-19, κατέγραψε σήμερα, Πέμπτη, η Ρωσία, με 808 θανάτους.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο επίσημος απολογισμός των νεκρών στη Ρωσία -που κατατάσσεται στην πέμπτη θέση σε όλον τον κόσμο-ανέρχεται πλέον σε 168.049.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας Rosstat, ανέφερε περισσότερους από 300.000 θανάτους μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η Ειδική Μονάδα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε επίσης ότι είχαν εντοπιστεί 21.932 νέες μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες. Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερες από 20.000 νέες λοιμώξεις σε ημερήσιο επίπεδο, από τις 24 Ιουνίου, οι οποίες έχουν αποδοθεί στην έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα.

Περίπου το 27% του 144,4 εκατομμυρίων πληθυσμού της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και μόλις το 19% είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το Οur World In Data.

Σε σχέση με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της ΕΕ, οι οποίες έχουν εμβολιάσει πλήρως περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού τους, η Ρωσία βρίσκεται σε προγενέστερο στάδιο, μέσα σε μια προσπάθεια προώθησης του δικού της εμβολίου Sputnik, το οποίο αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τις υπόλοιπες χώρες.

Η θνησιμότητα στη Ρωσία τον Ιούλιο ήταν 17,9% υψηλότερη από τον Ιούλιο του 2020, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα. Αυτό ακολούθησε αύξηση 14,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο.

Η Rosstat είπε ότι 27.118 άνθρωποι που είχαν κορονοϊό πέθαναν τον Ιούνιο, περίπου 43% περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα. Σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό από τον Ιανουάριο, όταν ο οργανισμός ανέφερε περίπου 37.900 θανάτους λόγω COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί