Γαλάτσι: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο που τον δάγκωσε – Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν σκύλο, όταν αυτός τον δάγκωσε στο πόδι. Το περιστατικό συνέβη το πρωί στο Γαλάτσι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο σκύλων σε ταράτσα πολυκατοικίας στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., “στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό”.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου σχηματίζεται δικογραφία και θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Διαψεύδουν τη ΓΑΔΑ οι ιδιοκτήτες του σκύλου που σκότωσε ο αστυνομικός

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, όπως αυτοί διατυπώθηκαν στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η μαρτυρία των ιδιοκτητών του Οδυσσέα, που το πρωί έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η εκ των ιδιοκτητών ανέφερε ότι πρόκειται για «εν ψυχρώ δολοφονία», και καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός «τράβηξε χωρίς λόγο το όπλο του και πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά». Παράλληλα ενημέρωσε πως νωρίτερα βρέθηκε στο αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και κατέθεσε μήνυση.

Στο ίδιο πνεύμα και η καταγγελία του έτερου ιδιοκτήτη του πιτμπουλ που κάνει λόγο για «επί τόπου εκτέλεση» περιγράφοντας από τη δική του οπτική στο zoosos.gr τι συνέβη πριν τη θλιβερή κατάληξη με την απώλεια του τετράποδου από το όπλο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εκδοχή της αστυνομίας η οποία έσπευσε με ανακοίνωσή της να αποδώσει την πλήρη ευθύνη για το αιματηρό περιστατικό στον σκύλο, με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ωστόσο να διατάσσει διοικητική διερεύνηση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Γαλάτσι: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο που τον δάγκωσε – Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.”

  1. ισόβια στο δολοφόνο του ζώου

    Ό,τι και να λένε, το να χρησιμοποιεί ένας αστυνομικός τόσο εύκολα το υπηρεσιακό του όπλο σε ένα άκακο πλασματάκι, που είχε την ατυχία να ζει σε εκείνη την ταράτσα με τους παρανοϊκούς γείτονες και αστυνομικούς που τσακώνονταν μπροστά σε ένα πίτμπουλ, ό,τι και να λένε δεν τον ξεπλένει. Αυτός που σκότωσε το σκυλάκι, τι θα κάνει όταν θυμώσει με τη γυναίκα του ή αν συναντήσει ένα 16χρονο σαν τον Γρηγορόπουλο. Ειλικρινά, ο φασισμός έχει επικρατήσει τόσο πολύ που πήγα σε κάτι δημόσιες υπηρεσίες τελευταία και αν είχαν όπλο θα με σκότωναν ή θα με χτυπούσαν. Οργισμένοι, σαν να είσαι κομμουνιστής στον εμφύλιο, έτσι φέρονται.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί