Έγκλημα στο Ρέθυμνο: Κρίσιμο ερώτημα πότε θα λογοδοτήσει για την πράξη του ο γυναικοκτόνος

Στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο 49χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ την 47χρονη Σταυρούλα Συραγοπούλου το απόγευμα της Κυριακής μέσα στο κατάστημά της στο Πάνορμο Ρεθύμνου και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Δείτε ακόμη: Κρήτη: Οδύνη και οργή για την 47χρονη Σταυρούλα, το νέο θύμα γυναικοκτονίας

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη νέα γυναικοκτονία στην Κρήτη: Την σκότωσε μπροστά στην κόρη της

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία που παραμένει συγκλονισμένη από τον άδικο χαμό μιας μητέρας, επαγγελματία, μιας γυναίκας ιδιαίτερα αγαπητής στην περιοχή. Σοκαρισμένη παραμένει και η οικογένειά της που δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως η 47χρονη δεν είναι πια κοντά τους. Iδιαίτερα τα δύο της παιδιά , o γιος της 21ετών και κυρίως η 20χρονη κόρη της που είδε μέσα στο κατάστημα όπου βρισκόταν την Κυριακή και η ίδια με τρεις ακόμη πελάτες ,μπροστά στα μάτια της τη μητέρα της, να πέφτει νεκρή από το όπλο του 49χρονου δράστη.

Βεβαρυμένο το παρελθόν του 49χρονου

Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά προσεκτικά κάθε πτυχή της υπόθεσης τόσο σε ότι αφορά το κίνητρο του δράστη για την δολοφονία της άτυχης γυναίκας, όσο και το “προφίλ” του , καθώς ο 49χρονος ήταν γνώριμος στις αστυνομικές αρχές και είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν αρκετές φορές την δικαιοσύνη.

Μια σοβαρή υπόθεση που είχε απασχολήσει τις αρχές το 2012 ήταν η εμπλοκή του 49χρονου σε διαπληκτισμό σε μπαρ στον Πλατανιά που κατέληξε σε τραυματισμό του Ρώσου τουρίστα μετά από πυροβολισμό από το χέρι του 49χρονου. Για την υπόθεση αυτή του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Επίσης, στο παρελθόν είχε εμπλακεί ως οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή της η Ουκρανή συνεπιβάτης του.

Ο λόγος στη δικαιοσύνη: Κρίσιμο ερώτημα πότε θα λογοδοτήσει για την πράξη του

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 47χρονης βρίσκονται στη σχετική δικογραφία, η οποία και θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα προκειμένου πλέον το λόγο να πάρει η δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά την τυπική διαδικασία κρίσιμος παράγοντας είναι η σοβαρότητα της κατάστασης του, καθώς μετά τον τραυματισμό του ο 49χρονος παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ, μετά από διαδοχικά χειρουργεία. Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος δράστης αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα με αποτέλεσμα να έχει υποστεί αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου, σοβαρές λειτουργικές βλάβες στη γνάθο και την ρινική περιοχή, χωρίς να έχει επηρεαστεί -σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις- η εγκεφαλική λειτουργία. Ωστόσο, τα πρώτα 24ωρα παραμένουν κρίσιμα για να διαπιστωθεί η εξέλιξη της πορείας του. Βέβαιο θεωρείται πως θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος νοσηλείας μέχρι να μπορέσει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για την πράξη του.

Πάντως μετά την διαβίβαση της δικογραφίας το λόγο θα έχει ο Εισαγγελέας που θα κρίνει αν θα ασκήσει άμεσα τη δίωξη , ή αν θα απέχει για το χρόνο που ο 49χρονος παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ και μέχρι να είναι σε θέση να λάβει γνώση της δίωξης.

Το κίνητρο του δράστη

Η ΕΛ.ΑΣ στοιχειοθετεί την υπόθεση αναζητώντας τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του 49χρονου, διερευνώντας τόσο τις μεταξύ τους σχέσεις, όσο και το επαγγελματικό περιβάλλον , αφού θύτης και θύμα είχαν και οι δύο επιχειρήσεις σε πολύ κοντινή απόσταση, με την έρευνα να στρέφεται και στο αν υπήρχαν επαγγελματικές διαφορές που οδηγούσαν σε εντάσεις.

Ταυτόχρονα, όμως υπάρχουν και ισχυρές ενδείξεις το κίνητρο του δράστη να ήταν ερωτικό και να ήταν η απόρριψη από πλευράς της 47χρονη αυτό που τον οδήγησε στο στυγερό έγκλημα με αρκετά στοιχεία να δείχνουν πως οι σχέσεις μεταξύ του θύτη και του θύματος τον τελευταίο χρόνο ήταν τεταμένες και υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί.

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται πως το νήμα της ζωής της άτυχης Σταυρούλας κόπηκε βίαια το απόγευμα της Κυριακής μέσα στο κατάστημα fish-spa που διατηρούσε στο Πάνορμο, σε πολυσύχναστη τουριστική περιοχή, από το όπλο του 49χρονου δράστη.

Όλα συνέβησαν όταν ο 49χρονος που διατηρεί το κατάστημά του λίγα μόλις μέτρα από το fish spα πλησίασε στην είσοδο του καταστήματος. H άτυχη γυναίκα μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του προχώρησε προς την είσοδο όπου και είχαν μια συνομιλία μερικών δευτερολέπτων. Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει ο δράστης του στυγερού εγκλήματος έστρεψε την καραμπίνα προς την άτυχη γυναίκα και την πυροβόλησε εν ψυχρώ , από πολύ κοντινή απόσταση, αρχικά στην αριστερή πλευρά στο ύψος της μασχάλης. Η ίδια προσπαθώντας άμεσα να προστατευτεί και να τρέξει προς το εσωτερικό του καταστήματος δέχτηκε μια ακόμη σφαίρα στην πλάτη η οποία έπληξε ζωτικά όργανα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο στην είσοδο του καταστήματός της. Στο κατάστημα βρισκόταν εκείνη την ώρα και η 20χρονη κόρη του θύματος, που είδε σε μια στιγμή τη μητέρα της να πέφτει νεκρή από το όπλο του 49χρονου.

Μετά το φονικό ο 49χρονος δράστης τράπηκε σε φυγή με κατεύθυνση, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το ποιμνιοστάσιο της οικογένειας, όπου και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα με την οποία λίγο νωρίτερα είχε κόψει το νήμα της ζωής της άτυχης γυναίκας. Λίγο αργότερα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που αναζητούσαν τον 49χρονο στην περιοχή, τον εντόπισαν ζωντανό και να έχει τις αισθήσεις του , αλλά με σοβαρότατα τραύματα και παραμόρφωση στο πρόσωπο στην προσπάθειά του να αυτοπυροβοληθεί.

Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία αστυνομικών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και τα ξημερώματα της Δευτέρας αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και υπεβλήθη σε διαδοχικές , πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις και παραμένει σε καταστολή φρουρούμενος στην ΜΕΘ.

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου θα πάρει σήμερα ο 27χρονος Αυστριακός

Ελαφρά τραυματίστηκε στο χέρι και ένας εκ των τριών πελατών που ήταν εκείνη την ώρα κοντά στην είσοδο του καταστήματος στο Πάνορμο ένας 27χρονος Αυστριακός τουρίστας. Ο ίδιος νοσηλεύεται από την Κυριακή στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και παραμένει σοκαρισμένος από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του. Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά την αφαίρεση των θραυσμάτων από το χέρι του.

Η γυναικοκτονία της άτυχης Σταυρούλας που αποχαιρέτησαν τη Δευτέρα με ένα μεγάλο “γιατί” φίλοι και συγγενείς στο Πέραμα Μυλοποτάμου είναι η όγδοη στη χώρα από τις αρχές του έτους. Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση δολοφονίας με θύμα μια γυναίκα που προκαλεί έντονο προβληματισμό και οργή για ένα νοσηρό πλέον φαινόμενο που τείνει να γίνει μάστιγα και που δυστυχώς έχει πηγή αλλά και κοινωνικές προεκτάσεις.

Goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί