Μόνο εμβολιασμένοι και όσοι ανάρρωσαν σε εσωτερικούς χώρους στη Γερμανία

Τέλος τα δωρεάν τεστ στη Γερμανία, στους εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι και όσοι ανάρρωσαν, οι υπόλοιποι μόνο με με αρνητικό τεστ

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας και η Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ αποφασίσουν σε συνεδρίαση ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και δραστηριότητες, αν τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπερνούν τα 35. Η απόφαση έρχεται ενόψει του φθινοπώρου και ενός νέου ενδεχόμενου κύματος της πανδημίας.

Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων, που συνεδριάζουν ήδη εδώ και τρεις ώρες με αντικείμενο τα μέτρα που θα ληφθούν το προσεχές διάστημα, έχουν συμφωνήσει ότι, εφόσον ο δείκτης των κρουσμάτων ξεπερνά το 35, η είσοδος σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, χώρους αθλητισμού, εστίασης και εκδηλώσεων, θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες και σε όσους προσκομίζουν αρνητικό τεστ.

Παράλληλα έχει ήδη αποφασίσει ότι από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται και η διάθεση δωρεάν τεστ. Εξαίρεση προβλέπεται μόνο για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, για τις εγκύους και για τους ανηλίκους.

Σήμερα ο δείκτης – σημείο αναφοράς για τα μέτρα που λαμβάνονται στη Γερμανία, βρίσκεται στο 23, ενώ πριν από μία εβδομάδα ήταν 17,9.

Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ στην αρχή της τηλεδιάσκεψης,εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για την σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση της παραλλαγής “Δέλτα” και τόνισε την ανάγκη ο αριθμός των κρουσμάτων να μειωθεί άμεσα, προκειμένου να μην χρειαστεί να ληφθούν αργότερα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί