6 ακόμα κρούσματα στην υπηρεσία φροντίδας ηλικιωμένων στην Κρήτη

5 ηλικιωμένοι σε καραντίνα

Μια μέρα μεγάλης αγωνίας ήταν η χθεσινή, μετά το δυσάρεστο γεγονός επιβεβαίωσης κρουσμάτων αλλά και ενός θανάτου σε επιχείρηση κατ΄ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα, αφού ένα μεγάλο ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί είναι το αν θα προέκυπταν και άλλα κρούσματα είτε σε κάποια από τα 30 άτομα που φρόντιζε η επιχείρηση είτε στους 15 εργαζόμενους.

Η υπεύθυνη της επιχείρησης Ευγενία Ακαμωτάκη, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, περιγράφοντας όλα όσα εξελίχθηκαν από τις 5 Αυγούστου όταν και ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια μέχρι και σήμερα.

Όπως λέει την περασμένη Πέμπτη ένας από τους ηλικιωμένους που φρόντιζε η επιχείρηση ανέβασε πυρετό και έτσι έγιναν self test τόσο στον ίδιο όσο και στη νοσηλεύτρια που τον φρόντιζε τα οποία ήταν αρνητικά.

Ο πυρετός του ηλικιωμένου, τελικά πέρασε όμως επανήλθε δύο μέρες μετά και έτσι μετά από νέα τεστ φάνηκε πως ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ενώ στη συνέχεια θετικοί βρέθηκαν και άλλοι δύο ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στην ίδια κατοικία.

Όπως λέει η κα Ακαμωτάκη κατευθείαν και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου τελικά ο ένας έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Παράλληλα μετά τα κρούσματα στους ηλικιωμένους θετική βρέθηκε και μια νοσηλεύτρια, ενώ χθες Δευτέρα, έγιναν τεστ σε όλο το προσωπικό και σε όλους τους ηλικιωμένους που φρόντιζε η επιχείρηση, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Τελικά τα αποτελέσματα έδειξαν πως 5 ακόμα ηλικιωμένοι και ένας εργαζόμενος ήταν θετικοί, ενώ όλα τα υπόλοιπα τεστ ήταν αρνητικά.

Η κα Ακαμωτάκη τόνισε πως και οι 15 εργαζόμενοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και το γεγονός ότι υπήρξε θετικό κρούσμα δείχνει το πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση με τη μετάλλαξη Δ, και το πόσο μεγαλύτερη προσοχή πρέπει όλοι να έχουν.

Η ίδια τόνισε πως εδώ και 1,5 χρόνο που έχει ξεκινήσει η πανδημία, γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από την επιχείρηση να προστατεύσει τόσο τους ωφελούμενους όσο και τους εργαζόμενους, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο τους εργαζόμενους για την προσπάθεια αυτή, αλλά και τους συγγενείς των ηλικιωμένων οι οποίοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, έδειξαν απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιχείρηση ώστε να συνεχίσει να φροντίζει όλα τα άτομα.

Πλέον μετά την επιβεβαίωση των 5 νέων θετικών κρουσμάτων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα άτομα αυτά απομονώθηκαν, η φροντίδα τους γίνεται με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ στη συνέχεια θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τα επαναληπτικά τεστ, μέχρι να διασφαλιστεί πως έχουν ξεπεράσει την ασθένεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί