Το ΚΚΕ για τη συρροή κρουσμάτων σε γηροκομεία και σε παιδική κατασκήνωση στη Κρήτη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για τη συρροή κρουσμάτων σε γηροκομεία και σε παιδική κατασκήνωση στη Κρήτη:

Η δημοσίευση μαζικών κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτικά γηροκομεία της Κρήτης, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάγκη νοσηλείας των περισσοτέρων και τον τραγικό θάνατο ηλικιωμένου στο Λασίθι, πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Όπως αντίστοιχα και η συρροή κρουσμάτων σε παιδική κατασκήνωση που οδήγησε στο κλείσιμο της. 

Για άλλη μια φορά με τον πιο αποκρουστικό τρόπο αναδεικνύονται οι ευθύνες της κυβέρνησης με τα πρωτόκολλα “σουρωτήρια” και τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας,  που αφήνουν τις δομές ανοχύρωτες για χάρη της προστασίας του κέρδους, αδιαφορώντας για την υγεία των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών. Την ίδια στιγμή στο ζήτημα του εμβολιασμού επενδύει αποκλειστικά στη χρεοκοπημένη συνταγή της «ατομικής ευθύνης», συνεχίζοντας τα αντιφατικά μέτρα, γεγονός που ενισχύει τον ανορθολογισμό και υπονομεύει την προστασία της υγείας του λαού.

Απαιτείται τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφέρειας Κρήτης να παρθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας της υγείας του πληθυσμού. Να πυκνώσουν οι συστηματικοί προληπτικοί έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς για την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας απέναντι στην πανδημία και τις εργασιακές συνθήκες (επάρκεια σε προσωπικό και αυστηρή τήρηση καθηκοντολογίων) και συνολικά για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα γηροκομεία και τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί