ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση άρχισε να αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους

«Επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό» είναι σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, τον οποίο καταγγέλλει ότι ψεύδεται για δημιουργία εντυπώσεων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την παραίτηση του Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, υποστράτηγου Γιώργου Κουμεντάκη.

Η παραίτηση υποβλήθηκα από τον κ. Κουμεντάκη, λίγο μετά τη σύσκεψη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου στο Πεντάγωνο για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου Σινούκ στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «μόλις της περασμένη Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος με ανάρτησή του διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 είναι ελικόπτερα, ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας. Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού για λόγους που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ στη μάχη με τις φωτιές».

Και προσθέτει:

«Άρα ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις καθημερινές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον ακριβή αριθμό όσων εναέριων μέσων επιχειρούν». 

«Όπως φαίνεται το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για “λόγους αεροναυπηγικής” και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί