Εύβοια: Η μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιά στα ελληνικά χρονικά – Τουλάχιστον 1.000 σπίτια καμένα στον δήμο Μαντουδίου

Με το χειρότερο τρόπο θα μείνει χαραγμένη η καταστροφή στις περιοχές της βόρειας Εύβοιας, καθώς η φωτιά έχει κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η συνολική έκταση που θα καεί θα υπερβαίνει τις 600.000 στρέμματα.

«Η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια υπολογίζεται ότι θα κάψει περίπου 600.000 στρέμματα, ενώ το 2007 στην Ηλεία είχε ξεπεράσει τις 440.000 στρέμματα» ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας πως την ίδια ώρα η περιβόητη πυρκαγιά στην Αττάλεια της Τουρκίας ήταν της τάξεως των 550.000 στρεμμάτων. 

Τουλάχιστον 1.000 σπίτια καμένα στον δήμο Μαντουδίου

Εφιαλτικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών αρχών για τις καταστροφές από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, που συνεχίζει να μαίνεται για έβδομη ημέρα.

Για 1.000 καμένα σπίτια μόνο στον Δήμο Μαντουδίου, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος. Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η φωτιά μπήκε μέσα σε όλους τους οικισμούς, εκτός από το Μαντούδι και το Προκόπι. 

«Στον Δήμο Μαντουδίου έχουν καεί 450.000 στρέμματα», από τα συνολικά 584.000 στρέμματα στα οποία εκτείνεται ο δήμος, τόνισε ακόμη. Όπως σημείωσε, από την πρώτη στιγμή ζητούσαν περισσότερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, αλλά δεν εισακούονταν, καθώς ήταν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Ο Γ. Σταμούλος υπογράμμισε ότι αυτό που επείγει τώρα είναι η αποκατάσταση και η στήριξη των πολιτών από το κράτος. Όπως επισήμανε, οι άνθρωποι δεν έχουν πού να μείνουν και πώς να ζήσουν, ενώ τόνισε ότι «έρχονται πλημμύρες μετά από λίγους μήνες».

Απαντήσεις για σχέδια εμπρησμών

Αναφορικά στο σενάριο των εμπρησμών ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

«Έχουμε συλλήψεις εμπρηστών ψυχοπαθητικού τύπου στην Πετρούπολη ή το Κρυονέρι. Η εντύπωση που έχω για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ότι δεν σχετίζεται με εμπρησμό. Επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη λένε ότι σχετίζεται με κωλώνες της ΔΕΗ. Ο ΔΕΔΔΗΕ το αρνείται. Ύποπτες είναι οι πυρκαγιές στην Ηλεία, στην Αρχαία Ολυμπία» υπογράμμισε.

«Είναι προφανές ότι σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες», συμπλήρωσε για τα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Εύβοια ο αστ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί