Η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Με το σβήσιμο της Φλόγας, ολοκληρώθηκαν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που πραγματοποιήθηκαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία Covid-19.

Ο ουρανός φωτίστηκε από λευκά και χρυσά πυροτεχνήματα, τα οποία εκτοξεύτηκαν πάνω από το σχεδόν άδειο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην Τελετή Λήξης το «παρών» έδωσαν λίγοι αθλητές και αθλήτριες, αφού, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, ήταν υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους.

Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, βίωσαν μια σουρεαλιστική ματιά στην καθημερινή ζωή του Τόκιο, όταν η τελετή λήξης «μετατράπηκε» για λίγο σε ένα πάρκο με γρασίδι,  με… σκηνικά λεωφορεία και ποδηλάτες BMX. Οι ερμηνευτές χόρεψαν και έπαιξαν ποδόσφαιρο, πηγαίνοντας ανάμεσα στους αθλητές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κοντά στο γρασίδι. Οι διοργανωτές τόνισαν ότι η σκηνή προοριζόταν για να μπορέσουν να  βιώσουν την εμπειρία του Τόκιο.

AP PHOTO

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν αρχικά σκοπό να δείξουν την ανάκαμψη της Ιαπωνίας από έναν καταστροφικό σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική κρίση που προκλήθηκε το 2011. Αφού αναβλήθηκαν για ένα χρόνο, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι θα διεξαχθούν ως σύμβολο του θριάμβου του κόσμου επί της πανδημίας του κορονοϊού. 

Όμως, χωρίς θεατές και με τις μεταλλάξεις της COVID-19 να «αναζωπυρώνονται», οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν κατάφεραν να θριαμβεύσουν, με αποτέλεσμα η Ιαπωνία να επωμιστεί το βάρος της οικονομικής ζημιάς από τη διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παραδόθηκε η Ολυμπιακή Σημαία στη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, από την κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, μέσω του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Στο Παρίσι, αρκετές χιλιάδες φίλαθλοι που κυμάτιζαν την τρίχρωμη σημαία της χώρας, στριμώχνονταν σε μια ζώνη οπαδών απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα πήρε την σκυτάλη από το Τόκιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί