Πέρα-δώθε στ’ αποκαΐδια μετακινούν τους πρόσφυγες

Την ώρα που συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στην Αττική και λίγα 24ωρα αφού τους είχε μετακινήσει στις δομές Ριτσώνα και Σκαραμαγκά, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, αποφάσισε την επιστροφή των προσφύγων σε Μαλακάσα (που μέχρι χθες καιγόταν) και Αμυγδαλέζα (που βρίσκεται δίπλα στα αποκαΐδια), αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιστροφής των εκτάκτως φιλοξενούμενων από τη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε, υπό το συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, η μεταγωγή των 217 -υπό κράτηση- πολιτών τρίτων χωρών από τη δομή Σκαραμαγκά στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Επισημαίνεται ότι η προληπτική εκκένωση των δύο δομών είχε αποφασιστεί, κατόπιν αξιολόγησης από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας του κινδύνου πυρκαγιάς που διέτρεχαν. Οι εν λόγω δομές θα παραμείνουν -βάσει του σχεδίου «ΑΓΝΟΔΙΚΗ» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου- σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πέρα-δώθε στ’ αποκαΐδια μετακινούν τους πρόσφυγες”

  1. ήμασταν φασίστες αλλά περνούσαμε υπέροχα...

    “Ήμασταν φασίστες αλλά περνούσαμε υπέροχα”…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί