«Καραϊσκάκης, ο Παρεξηγημένος Ήρωας» στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου θα παρουσιαστεί την Τρίτη 10 Αυγούστου η παράσταση «Καραϊσκάκης Ο Παρεξηγημένος Ήρωας» στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου στις 21.30

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν να προμηθευτούν πρόσκληση από το ισόγειο στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου από το πρωί της Δευτέρας 9 Αυγούστου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς τηρούνται τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της covid-19. 

Η παράσταση αφορά τη ζωή και το έργο του Γεώργιου Καραϊσκάκη, πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης. Η ιδιοτυπία του έργου είναι πως ο βασικός χαρακτήρας, ο Καραϊσκάκης, παρουσιάζεται εκ γραφής χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης και ηρωοποίησης αλλά η προσέγγισή του γίνεται με βάση κοινωνιολογικά και ψυχολογικά στοιχεία, ένα αποτέλεσμα έρευνας μηνών στο πρόσωπό του, που έδωσε την ευκαιρία στο έργο να περιλαμβάνει σκηνές που ζωντανεύουν αληθινά γεγονότα με την πρωτοτυπία των διαλόγων γραμμένων στην καθομιλουμένη γλώσσα της Επανάστασης.

Η ταυτότητα της παράστασης

«Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας»

Ιστορικό δράμα

Διάρκεια: 100 λεπτά

Συντελεστές:

Συγγραφή- Ιστορική έρευνα: Γιάννης Κωσταράς

Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Μουσική : Ζωή Τηγανούρια –Στέλιος Γενεράλης

Διδασκαλία χορού: Μίκα Στεφανάκη

Σκηνικά: Marcelo

Κοστούμια: Μάγδα Καλέμη

Βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Σκόπας

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μάκης Αρβανιτάκης, Κων/νος Μπάζας, Κων/νος Ζωγραφόπουλος,  Γιάννης Κωσταράς, Κων/ νος Σπυρόπουλος, Ιορδάνης Καλέσης, Ηλίας Μενάγιερ, Θανάσης Σκόπας.

Στο ρόλο του αφηγητή ο Κώστας Αρζόγλου και στο ρόλο του Καραϊσκάκη ο Μάνος Αντωνίου. Στο ρόλο της Γκόλφως είναι η Ιωάννα Πηλιχού  και στο ρόλο της Μαριώς η Φιλίτσα Καλογεράκου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί