Χωρίς τέλος ο εφιάλτης στην Εύβοια: Στο Πευκί έφτασαν οι φλόγες

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Εύβοια, κυκλωμένα χωριά από τις φλόγες – Η φωτιά έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στο Αιγαίο, καίγοντας σπίτια στο Πευκί – Συναγερμός σε Ιστιαία και τα γύρω χωριά – Δραματικές στιγμές διάσωσης από θαλάσσης.

Εξαιρετικά δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, όπου μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα. Η κατάσταση παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι, όταν το πύρινο μέτωπο πέρασε την κορυφογραμμή και πλέον κατακαίει πυκνό πευκοδάσος, απειλώντας το χωριό Καστρί.

Απίστευτες εικόνες εκτυλίσσονται στο Πευκί, όπου το απόγευμα της Κυριακής η πυρκαγιά καίει μεγάλα δέντρα. Η πυρκαγιά βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη θάλασσα, αφού «έσπασε» τη γραμμή άμυνας των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή εκκενώνονται σπίτια και μεταφέρονται άνθρωποι στα καράβια που βρίσκονται στην προβλήτα. Οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό και έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει τεράστιο μέτωπο στην περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλη βλάστηση και έχει φτάσει στον περιφερειακό δρόμο και τον ξεπερνά, ενώ οι κάτοικοι με κλαδιά, νερό, λάστιχα, μαζί με τους πυροσβέστες, προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημιές.

Πριν από λίγο στους Γαλατσάδες εκτυλίχτηκε το ίδιο σκηνικό. Οι πολίτες και οι πυροσβέστες κατέσβησαν τις φλόγες στις αυλές τους.

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στα χωριά Γούβες και στο Αρτεμίσιο, όπου οι κάτοικοι κατάφεραν και αντιμετώπισαν το κύμα της φωτιάς από το χωριό τους με τις ελάχιστες ζημιές.

Σε φεριμπότ 350 άτομα από το Πευκί

Την ίδια στιγμή, σε φέρι μποτ έχουν επιβιβαστεί τις τελευταίες ώρες περίπου 350 άτομα στο Πευκί Ευβοίας, προκειμένου να γλυτώσουν από την πυρκαγιά που πλησιάζει στην περιοχή.

Παράλληλα, τρία πλοία του Λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του πολεμικού ναυτικού, φέρυ μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Οι πολίτες που επιβιβάστηκαν ήδη στο φέρυ μποτ, θα μεταφερθούν σε ασφαλή προορισμό και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και οι 350 είναι καλά στην υγεία τους.

Για έκτη ημέρα, ο πύρινος εφιάλτης δοκιμάζει σκληρά τους κατοίκους και τους πυροσβέστες, με τα μέτωπα της φωτιάς να σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους και να προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες και ό,τι άλλο βρίσκουν στο διάβα τους.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα τα χωριά Μονοκαρυά και Βασιλικά, ενώ απειλείται ο οικισμός Ψαροπούλι. Παράλληλα, δίνεται τιτάνια μάχη, ώστε η αντιπυρική ζώνη που δημιουργείται, να αποτρέψει τη φωτιά από το να φτάσει στην Ιστιαία.

Στο λιμάνι Ψαροπούλι Ευβοίας μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί