Κρήτη: Σε 58χρονο Ρεθυμνιώτη ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε σε βαρέλι στον Πλατανιανό ποταμό

(φωτο goodnet.gr)

Την άκρη του νήματος , σε μια πρωτοφανή υπόθεση, ξεδιπλώνουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που έφτασαν στην ταυτότητα του ανθρώπινου σκελετού που βρέθηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι στις 27 Ιουλίου, σε καλαμώνα στις όχθες του Πλατανιανού Ποταμού στο Ρέθυμνο

Δείτε:

Κρήτη: Σε μεσήλικα άντρα που ήταν για περισσότερο από ένα χρόνο στο βαρέλι ανήκει το πτώμα

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, πρόκειται για έναν 58χρονο Ρεθυμνιώτη, πατέρα δύο παιδιών η εξαφάνιση του οποίου είχε δηλωθεί στις Αρχές τον Μάρτιο του 2018 από συγγενικά του πρόσωπα και έκτοτε αναζητούνταν. Η υπόθεση εξαφάνισης είχε απασχολήσει τότε τις αρχές στο Ρέθυμνο, καθώς ο 58χρονος είχε εγκαταλείψει το όχημά του σε εμφανές σημείο της πόλης του Ρεθύμνου όπου είχαν βρεθεί προσωπικά του έγγραφα και κλειδιά , χωρίς ωστόσο ο ίδιος να βρεθεί ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο όπου βρέθηκε το βαρέλι , με εκείνο όπου είχε εγκαταληφθεί το όχημά του, είναι αντιδιαμετρικά και σε μεγάλη απόσταση.


Μετά την ανεύρεση του ανθρώπινου σκελετού σε βαρέλι , στον Πλατανιανό ποταμό, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ξεκίνησαν να διερευνούν τις υποθέσεις εξαφάνισης, όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά και συνολικά στην Κρήτη.
Στα πρώτα συμπεράσματα των αρχών που οδήγησαν στο να εστιάσουν στην εξαφάνιση του 58χρονου ήταν και τα αντικείμενα που βρέθηκαν εντός του βαρελιού , όπως το ρολόι και τα κλειδιά. Στη συνέχεια η σύγκριση του DNA του ανθρώπινου σκελετού με , εκείνο συγγενικών του προσώπων επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και οδήγησε στην ταυτοποίηση από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Υπενθυμίζεται πως το βαρέλι με το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε από υπάλληλο συνεργείου που εκτελούσε καθαρισμό στην κοίτη του ποταμού του Πλατανιά. Όταν μετέβησαν στο σημείο ιατροδικαστής και αστυνομία, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μία σορό, που είχε περιέλθει σε κατάσταση μουμιοποίησης, γεγονός που οδήγησε τον ιατροδικαστή να εκτιμήσει πως μπορεί να βρισκόταν εντός του βαρελιού από ένα ως τρία χρόνια.
Ο άντρας που βρέθηκε εντός του βαρελιού φορούσε χειμερινά ρούχα, όμως τα ευρήματα που προκαλούν έκπληξη είναι τα γκαζάκια, που υπήρχαν μέσα στο βαρέλι, αλλά και το γεγονός ότι το καπάκι του βαρελιού είχε εσωτερικά χειρολαβές. Αυτά είναι τα βασικότερα στοιχεία, που οδηγούν τους αστυνομικούς να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας, δηλαδή ο άντρας να επέλεξε να μπήκε μόνος του εντός του βαρελιού και να άνοιξε τα γκαζάκια, ώστε να χάσει τις αισθήσεις του. Άλλωστε, στο σώμα δεν βρέθηκαν κακώσεις ούτε πυροβολισμός, γεγονός που εξ αρχής είχε προκαλέσει εντύπωση και οδηγούσε τους αξιωματικούς της ασφάλειας να μην αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.
Στο μεταξύ, αξίζει να σημειώσουμε ότι περιμετρικά του στόμιου του βαρελιού υπήρχε μονωτικό υλικό, ενώ ένα σωληνάριο από μονωτικό υλικό βρέθηκε και στο σημείο όπου εντοπίστηκε το βαρέλι.

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 58ΧΡΟΝΟΥ
Δύο σημεία εξετάζονται ενδελεχώς από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ενισχύουν την πιθανότητα της αυτοχειρίας. Το ένα είναι η επαγγελματική δραστηριότητα του 58χρονου, ο οποίος απασχολούνταν στον κλάδο της οικοδομής, στοιχεία που ενδεχομένως να συνάδουν με τα ευρήματα αλλά και τον τρόπο που είχε σφραγιστεί το στόμιο του βαρελιού, αλλά και το προφίλ του 58χρονου , αφού σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των συγγενών του ο 58χρονος ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος , ο οποίος δεν είχε διαφορές ενώ το τελευταίο διάστημα εξέφραζε έντονα και την πρόθεση να αποτραβηχθεί και να απομονωθεί.

Αν και πρόκειται για σημαντικά στοιχεία η έρευνα παραμένει πολύ προσεκτική και οι συνθήκες του θανάτου διερευνώνται λεπτομερώς, χωρίς να υπάρχουν ακόμη ασφαλή και τελικά συμπεράσματα αν πρόκειται για έγκλημα ή αυτοχειρία.

Βέβαιο είναι πως οι αρχές εκτός από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει σκιαγραφούν επίσης και το “προφίλ” του 58χρονου προκειμένου να εξετάσουν κάθε πτυχή της ζωής του και να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το πως βρήκε αυτόν τον τραγικό θάνατο, σε μια υπόθεση που είναι βέβαιο πως θα απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου πάντως διερευνώνται ακόμη όλα τα ενδεχόμενα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί