Ηράκλειο: Συνελήφθη για πλαστά έγγραφα

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση των άρθρων 29 παρ.5 και 7 του Ν.4251/14 “ΔΙΕΥΚOΛΥΝΣΗ ΕΞΟΔΟΥ” και “ΚΑΤΟΧΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ” αντίστοιχα σε συνδυασμό με το άρθρο 217 του Π.Κ. “ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ” και το άρθρο 285 του Π.Κ. “ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΣΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ”.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω αλλοδαπού τα κάτωθι:

-τρία (03) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,

-τρία (03) πλαστά πιστοποιητικά αρνητικού αποτελέσματος PCR τεστ για COVID 19, με στοιχεία που αναφέρονται στα ανωτέρω έγγραφα και

-λοιπά έγγραφα, με σκοπό την διάθεση τους σε τρίτους προκειμένου μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπροσθέτως, κατά τον εν λόγω έλεγχο, βρέθηκαν τα κάτωθι:

-ένα πλαστό πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος PCR, με στοιχεία του ιδίου, το οποίο χρησιμοποίησε για την μετάβαση του στον οικείο λιμένα,

-το χρηματικό ποσό χιλίων (1.000) ευρώ και

-μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί