Χρυσός Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό ο Ινδός Τσόπρα

Ο Ινδός πρωταθλητής, Νιράι Τσόπρα, κέρδισε τον ακοντισμό των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Νιράι Τσόπρα εκτόξευσε το ακόντιο στα 87,58 μ. και άφησε πίσω του τους Τσέχους Γιάκομπ Βάιντλετς (86,67 μ.) και Βίτεσλαβ Βέσελι (85,44 μ.). Μάλιστα πέμπτος ήταν ένας Πακιστανός, ο Αρσάντ Ναντίμ, με 84,62 μ.

O 23χρονος Τσόπρα ζει στην επαρχία Πανιπάτ της βόρειας Ινδίας κοντά στα Ιμαλάια και είναι αξιωματικός του στρατού. Έχει προπονητή τον περίφημο Ούβε Χον, τον μοναδικό ακοντιστή που ξεπέρασε τα 100 μέτρα με το παλαιό ακόντιο (104,80 μ.) και φυσικά κατέχει ακόμη το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο πέτυχε με τη σημαία της Ανατολικής Γερμανίας. Ο Χον ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 1982 στην Αθήνα.

Το μετάλλιο του εκπληκτικού Τσόπρα είναι μόλις το 10ο χρυσό στη φτωχή ιστορία του ινδικού αθλητισμού, 3ο από το 1964, 2ο σε ατομικό αγώνισμα και παρθενικό στον στίβο. Από τα προηγούμενα εννέα, τα οχτώ ήταν στο χόκεϊ επί χόρτου και το ένα στη σκοποβολή.

Στον στίβο, η Ινδία είχε κατακτήσει μόλις δύο ασημένια μετάλλια Ολυμπιακά μετάλλια, το μακρινό 1900, με κάποιον Νόρμαν Πρίτσαρντ -βρετανικής καταγωγής- στα 200 μέτρα και στα 200 μέτρα με εμπόδια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί