Η οργή μόνο είναι βόλεμα για τους υπεύθυνους και “ξεφούσκωμα”- ή και άλλοθι – για τους βολεμένους και ανεύθυνους!

Του Δημοσθένη Καραγιάννη

C:\Users\user1\Desktop\thumbnail.png

Είμαστε ήδη πάνω από δυο χρόνια με κυβερνήτες αυτούς που θα έρχονταν και ως «άριστοι» θα θεράπευαν διόρθωναν τους προηγούμενους αντιλαϊκούς ανίκανους, που έκαναν κωλοτούμπες (το ΟΧΙ, ΝΑΙ, παίζοντας με τη νοημοσύνη μας και όχι μόνο), το τέταρτο σκληρό μνημόνιο και όλα εκείνα που έκαναν τον Άδωνη ν’ ανατριχιάζει, το Μπογδάνο να καταθέτει αγωγές και να «διατάζει» την πρόεδρο της πολιτείας, το Βορίδη να οργανώνει συστήματα παγίωσης ενός δικτατορικού καθεστώτος (με την απολύτως αστική κυνοβουλευτική μούρη) της παράταξής του ώστε ποτέ να μην ξανάρθει «αριστερά» στην κυβέρνηση, έναν πρωθυπουργό που βαρεθήκαμε να μετράμε τις διακοπές και τα ταξίδια του, τον αυταρχισμό, τις παρανομίες και το ναρκισσισμό του, όταν η χώρα κλυδωνίζεται, πνίγεται, δονείται από σεισμούς και γκρεμίζεται,  χιονίζεται, παγώνει, πυρπολείται, καίγεται και υφίσταται άλλα τέτοια «έκτακτα», «απρόβλεπτα» και ταυρόχρονα τραγικά, πλην «μοιραία». Κι αν τόσο πολύ πιστεύουν στη «μοίρα» τουλάχιστον «χτύπησαν ξύλο» οι ψηφοφόροι τους πριν τους ψηφίσουν και οι ίδιοι πριν αναλάβουν τα ηνία της χώρας (ο Τσιοδρούλης τους το έκανε πριν εμβολιαστεί!!!); 

Ελπίζω μετά από αυτά τα δυο χρόνια να αντιλήφτηκε και ο τελευταίος ίσως εναπομείνας υποστηρικτής αυτής της νεοφιλελεύθερης συμμορίας και μετά από την «δοκιμή» που βιώνεται από το λαό ως απίστευτη τραγωδία με τους εκτελεστές Χατζηδάκηδες, Κεραμέες, Χρυσοχοΐδηδες, Κυρανάκηδες, Καιρίδηδες, Γεραπετρίτες, Πλακιωτάκηδες, Σκέρτσους, Σκρέκες, Πισσαρίδηδες, και άλλα άριστα κρυφά και φανερά «αποβράσματα κολλεγίων» και «χρυσοκούκουλων ή πορφυρογέννητων λαοβόρων εντόμων», που τους «χέζουν» απροκάλυπτα τα αφεντικά τους, και να συνειδητοποίησε και το ατομικό έγκλημα που διέπραξε, ψηφίζοντας και αναθέτοντάς τους την διακυβέρνηση της χώρας. Ελπίζω να κατάλαβε και ο πιο ηλίθιος Έλληνας πως με διπλασιους χωροφύλακες απ’ ότι πυροσβέστες οι φωτιές δεν τιθασεύουνται. Ούτε με την περικοπή κατά 62% (πέρυσι ήταν 4.5 εκ, ευρό, φέτος 1.7 εκ.) του ποσού για πυροσβεστικές δαπάνες (εξοπλισμό, υλικών, δυναμικού, μόνο το 15% των μέσων και μηχανών είναι κάτω της δεκαετίας,  κ.τ.λ.) προστατεύεται το δάσος (για προστασία του περιβάλλοντος δε μιλάμε γιατί αυτήν την έχουν εγγυηθεί οι … «πρασινοεπενδυτές» και οι επιχειρηματίες της «πράσινης ενέργειας») και σβήνουν οι φωτιές. Ούτε βέβαια με τον πενταπλασιασμό των δαπανών για το ΝΑΤΟ (ισχυροποιώντας έναν βάρβαρο οργανισμό που βομβαρδίζει και καταστρέφει χώρες στην περιοχή μας, δολοφονώντας χιλιάδες) και την πολυδιαφημιζόμενη αγορά των Ραφάλ σβήνουν οι φωτιές. Πολύ περισσότερο δε σβήνουν με τις εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη (αν αντέξεις άκουσε το διάγγελμά του) που αντί να βγάλει το σκασμό, αφού δεν ξέρει ούτε να μιλάει, λέει: «Δυστυχώς τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική. Αύριο περιμένουμε ισχυρούς Δυτικούς Ανέμους σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Μιλάμε για συνθήκες πρωτόγνωρες καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη». Σαν να λέει δηλαδή στους για κάθε λόγο εμπρηστές ότι τώρα είναι η ευκαιρία τους να μην αφήσουν τίποτα άκαυτο. Τώρα που είναι καύσωνας, αύριο θα έχουμε δυνατό αέρα, οπότε προλαβαίνετε να προετοιμαστείτε, προσωπικό και μέσα δε έχουμε (= καταφέραμε να τα διαλύσουμε) για να σβήσουν τις φωτιές που ήδη καίνε, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Τι κάθεστε; Τα ίδια δεν έκανε και στην Κέρκυρα που τότε είπαμε πως ήταν γκάφα; Αμ δεν ήτανε γκάφα ούτε τότε, ούτε και τώρα! 

Όμως με το κείμενο αυτό δεν θέλω να κριτικάρω.  Τα λέει όλα, για όσους θέλουν να καταλάβουν, το πρωτοσέλιδο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (που ξέρω κάποιοι δεν θέλουν ούτε να τον ακούσουν!) 

Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Για όλα αυτά θα έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας μιας και η τσίπα έχει εξαφανιστεί για να δούμε κάποια αλλαγή του αστικού καθεστώτος. Αλλού είναι ο στόχος μου στον οποίο και έρχομαι αμέσως. 

Και λέω: Στο διάβολο εμείς οι άνθρωποι! Στο κάτω-κάτω εμείς φταίμε! Με κάποιον τρόπο άλλος λίγο, άλλος πολύ εμείς φταίμε! Είτε με την αδιαφορία μας, είτε με την πλεονεξία μας, είτε με την αδηφαγία μας, είτε με την πεποίθηση ότι είμαστε οι κυρίαρχοι, είτε επειδή περιφρονούμε τις ζωές των άλλων, είτε με τον υπέρμετρα βλακώδη ατομικισμό μας, είτε με το τραγικά ηλίθιο ατομικό συμφέρον, είτε γιατί αναθέτουμε σε ηλίθιους και ανίκανους τη ζωή και το μέλλον μας και βολευόμαστε στις αυταπάτες μας, είτε γενικώς γιατί δεν μάθαμε να είμαστε “συγκάτοικοι”, «κοινωνικοί», «πολίτες», «άνθρωποι», είτε γιατί ηλιθίως υπακούμε – σίγουροι όντες στο “θεϊκόν αλάθητον” της εντολής – στο  κατάπτυστο εκείνο “αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την γη” των παπάδων και παπαδανθρώπων. Πήραμε άκριτα το δρόμο του ανταγωνισμού που προπαγανδίζουν οι νεοφιλελεύθεροι δολοφόνοι της ζωής και της ανθρωπιάς, και δεν καταλαβαίνουμε ότι ανταγωνιζόμαστε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, αυτοκτονούντες υπερηφάνως και ανταγωνιστικώς και δολοφονώντας επίσης υπεριφάνως, αδιστάκτως και ανταγωνιστικώς τα παιδιά μας. Μας πήρανε φαλάγγι και οι Επικοινωνιολόγοι, οι παραμπουκωμένοι ΜΜΕδες, οι σφουγκοκωλάριοι και οι λακέδες, οι τριχολογούντες και παπαριαζόμενοι, οι παρατρεχάμενοι, οι ρουσφετολάγνοι και οι σταυλάρχες του αυτοκράτορα κι έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια και τον εαυτό μας. Παρακολουθώ τα βοθροκάναλα (αλλά με τα 50 εκατ, ευρό που έχουν πάρει τα καημένα γιατί να ξεβρωμίσουν; Χώνουνται ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο τους) και βλέπω κι ακούω με αηδία, ότι τις στιγμές της τραγωδίας που βιώνει ο λαός μας τις έχουν μετατρέψει σε σόου και προπαγάνδα των επιτυχημένων κυβερνητικών αντανακλαστικών επειδή δεν κάηκε κανείς (ευτυχώς) σάμπως γι αυτό και μόνο να αξίζουν συγχαρτήρια στους ανίκανους, όπου βρίσκει την ευκαιρία ο κάθε ηλίθιος διορισμένος και μη υπεύθυνος να βγει να να αποποιηθεί την ευθύνη του! Μέχρι και το ηλίθιο παραπονιάρικο του Μαξίμου βγήκε για δηλώσεις. 

 

Άει στο διάολο πια! Καλά να πάθουμε λοιπόν. Όμως τα ζώα και τα ζωάκια, μωρέ! Τα δέντρα και τα φυτά, μωρέ! Τα πουλιά και τα τραγούδια τους, μωρέ! Αυτά τι φταίνε; Δυστυχώς στο ταξίδι μας για την κόλαση (καμιά σχέση με τη αντίστοιχη χριστιανιστική ηλιθιότητα) παίρνουμε μαζί και τις ζωές και των άλλων ζώων. Δολοφόνοι του κόσμου μας είμαστε (ο καθείς με το δικό του βάρος ευθύνης), φονιάδες του δικού μας μέλλοντος είμαστε, ολετήρες κάθε μορφής ζωής είμαστε και σίγουρα πάνω μας αδιακρίτως θα ξεσπάσει η εκδίκηση της φύσης! Και θα είναι σίγουρα αντίστοιχα βάρβαρη και χωρίς οίκτο με τη δική μας κυριαρχική μανία πάνω της. Η εκδίκηση της Μήδειας πλησιάζει ακατάσχετη! Είναι απλώς θέμα χρόνου αν δεν αλλάξει ο καπιταλιστικός τρόπος εκμετάλλευσης της φύσης και της ζωής. Η οργή που σωρεύεται στο ανθρώπινο είδος μόνο με μια επαναστατική, ριζοσπαστική, επανορθωτική κίνηση εναντίον των ληστών του κόσμου μπορεί να θεραπευτεί. Αν κι αυτό το προλάβουμε…

Δήμος Σθένης

Υ.Γ. 1. Τα κορκοδείλια δεν πείθουν κανένα. Και να γνωρίζετε: «άλλο πράγμα είναι να υποτάσσεται κάποιος ή να συμβιβάζεται, ακόμα και να ξεγελιέται ή να εξαναγκάζεται και να κάνει πως συμφωνεί, κι άλλο να πείθεται πραγματικά»! Και δυστυχώς όσοι μας κυβέρνησαν έχουν πάρει μόνιμο διαζύγια με τη πειθώ! Τα υπόλοιπα λειτουργούν βέβαια υπό την κάλυψη της …ελευθερίας μας!!!

2. Όμως εγώ: 

«ποτέ δεν πίστεψα πως είναι προτιμότερο, 

από τα δυο κακά το μη χειρότερο», 

όπως έγραψε ο αείμνηστος σύντροφός μου ποιητής Μίχαλος Σταυρακάκης

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η οργή μόνο είναι βόλεμα για τους υπεύθυνους και “ξεφούσκωμα”- ή και άλλοθι – για τους βολεμένους και ανεύθυνους!”

  1. καταδίκασαν σε πείνα τις οικογένειες των μαχητών της φωτιάς που έφυγαν νωρίς

    Όταν ο Σαμαράς έκοβε τις συντάξεις στις χήρες και τις θυγατέρες των πυροσβεστών και των αξιωματικών της πυροσβεστικής, για να εξοικονομήσει ένα γελοίο ποσό, καταδικάζοντας γυναίκες που έχασαν πρόωρα το στήριγμά τους (ήμασταν 4 γυναίκες και ο πατέρας μας έφυγε ξαφνικά 59 ετών), βγαίνανε οι γελοίοι ακροδεξιοί π.χ. Μπογδάνος και έσερναν πρώτοι το χορό των πιο χυδαίων και άνανδρων επιθέσεων σε βάρος των γυναικών αυτών. Τα αίσχη αυτά, σχόλια και “άρθρα” είναι ακόμα στο διαδίκτυο (ενδεικτικά: Μπογδάνος. Τζήμερος, Τσώλης Ζώης). Πού ήταν τότε το κάθαρμα η Μαρέβα που όλοι τη φθονούν και δέχεται “χυδαίες σεξιστικές επιθέσεις” μαζί με την άλλη τη Δόμνα που ξέρει μόνο να στολίζεται και να καμαρώνει….

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί