Κρήτη: Έξι άτομα στο νοσοκομείο από θερμοπληξία

Έξι περιστατικά θερμοπληξίας σε ηλικιωμένους κατέγραψε το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δύο άτομα νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική από το πρωί της Παρασκευής, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι καλή, ενώ τέσσερα ακόμα άτομα προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με θερμοπληξία.

Το νοσοκομείο βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω του καύσωνα με απόφαση της Διοίκησης και είναι σε πλήρη ετοιμότητα ν’ αντιμετωπίσει αντίστοιχα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα την πρόγνωση που είχε κάνει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας στην έντυπη έκδοση της “Α”, από την Τετάρτη, η Παρασκευή χαρακτηριζόταν η δυσκολότερη μέρα, όπως αποδείχθηκε. Ο κρητικός μετεωρολόγος επεσήμανε πως η έκθεση στον ήλιο προκαλεί το μεγάλο πρόβλημα. «Το αίσθημα δυσφορίας προκύπτει από συνδυαστικούς παράγοντες. Έχουμε τις δύο χειρότερες μέρες του καύσωνα. Η θερμοκρασία στην Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο ή σε άλλες περιοχές ανατολικά είναι αναμενόμενο να περάσει τους 40 βαθμούς. Ο παράγοντας υγρασία όμως θα καθορίσει το δείκτη δυσφορίας σε τοπικό επίπεδο. Δύο μέρες δύσκολες, αλλά αντέχουμε να περάσουμε αρκεί να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο», σημειώνει ο κ. Λέκκας.

anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί