Καίγεται αβοήθητη η Βόρεια Εύβοια: Με πλωτά μέσα απομακρύνονται οι κάτοικοι της Λίμνης

Απίστευτο το θρίλερ που συνεχίζεται στη Λίμνη στην Βόρεια Εύβοια – Οι φλόγες επέστρεψαν το απόγευμα της Παρασκευής και ήδη οργανώνεται αυτή την ώρα η απομάκρυνση των κατοίκων με πλωτά μέσα, καθώς δεν υπάρχει καμία διέξοδος παρά μόνο η θάλασσα αφού όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες. – Δεκάδες άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία της Αγίας Άννας αργά τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή – Eκκενώνεται και το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι

(Παρασκευή 6/8/21: η απομάκρυνση των κατοίκων της Λίμνης Βόρειας Εύβοιας με πλωτά μέσα, καθώς δεν υπάρχει καμία διέξοδος παρά μόνο η θάλασσα αφού όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες)

Απίστευτο το θρίλερ που συνεχίζεται στη Λίμνη στην Βόρεια Εύβοια.

Οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια της Λίμνης και οι κάτοικοι μπαίνουν στα καράβια για να αναχωρήσουν προς την Αιδηψο. Ήδη οι φλόγες προκαλούν ζημιές στα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να τρέχουν να προλάβουν.

Λίγο δυτικότερα στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική του πορεία.

Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναφτάνει στην Κοκκινομηλιά.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργείται μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Παράλληλα ανοίγουν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.

Από την ανατολική πλευρά του μετώπου ήδη έχει ζητηθεί η εκκένωση στο Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά. Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παραμένουν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν.

Εξάλλου στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς οι φλόγες επιστρέφουν πάλι και κυκλώνουν χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες.

Από την πλευρά του Αιγαίου, μετά την Κήρινθο ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Μαντούδι ενώ οι άνεμοι στρέφουν τις φλόγες προς τη Ζωοδόχο Πηγή όπου εκεί δίδεται η μάχη.

Χθες, Πέμπτη, το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα στη Βόρεια Εύβοια καθώς οι φλόγες από το τεράστιο πύρινο μέτωπο πέρασαν και στην Αγία Άννα μέχρι τη παραλία που βρίσκονται κατασκηνώσεις και κάμπινγκ όπου χιλιάδες κάτοικοι – παραθεριστές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από στεριά οδικώς και από θάλασσα με ιδιωτικά και λιμενικά σκάφη καθώς εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενωθεί ολόκληρη η περιοχή. Μάλιστα κάποιοι παρέμειναν να προστατεύσουν την περιουσία τους και υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους.

Στο χάρτη η, ως τώρα, καμμένη έκταση από τη μια άκρη της Εύβοιας ως την άλλη, περισσότερη από 35 χιλιάδες εκτάρια, δηλαδή 350 χιλιάδες στρέμματα. Πρόκειται για αρχική εκτίμηση, από το Beyond EO Center., της καμένης έκτασης, με βάση τις ενεργές εστίες από 3/8 μέχρι και σήμερα 6/8

Νωρίτερα την Παρασκευή, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν  στην παραλία της Κοτσικιάς στο βορειοδυτικό τμήμα όπως επίσης και λίγο βορειότερα στο Ψαροπούλι, ενώ η μοναδική διέξοδος πλέον είναι προς το Πευκί και την Ιστιαία αφού από τη Αγία ‘Αννα έως το Ψαροπούλι κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν μέτωπα φωτιάς και πεσμένοι κορμοί δέντρων τους οποίους προσπαθούν να απομακρύνουν πυροσβέστες και εθελοντές

Το ρεπορτάζ του OpenTv, 12 το μεσημέρι της Παρασκευής – Τα Βασιλικά έχουν εκκενωθεί, πλην ελαχίστων κατοίκων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί