Δήμος Μαλεβιζίου: Ενημέρωση του ΔΣ για έργα στο Γάζι ζητά η αντιπολίτευση

Να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίουοι εξελίξεις αναφορικά με τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας Γαζίου και της ανάπλασης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, ζητά με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου και τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέοι Δρόμοι».

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

«Το τελευταίο διάστημα από ανεπίσημες πληροφορίες αλλά και από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, πληροφορούμαστε ότι για τα δύο μείζονα έργα του Δήμου μας- τηναντιπλημμυρική προστασία Γαζίου & την ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου– έχουν προκύψει ζητήματα τα οποία δεν επιτρέπουν την έναρξη των εργασιών κατασκευής τους.

            Δεδομένου ότι:

–       μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ζητήματα αυτά.

–       το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, παρότι η σύμβαση του έργου έχει υπογραφεί πριν από 10 μήνες, ήτοι τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ υπάρχει εξασφαλισμένη  χρηματοδότηση από τον Μάρτιο του 2019.

–       η χρηματοδότηση για το έργο της ανάπλασης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου έχει εξασφαλιστεί από τα ανταποδοτικά του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για την οριστική μελέτη, την ωριμότητα του έργου, τις διαδικασίες ανάθεσης και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

–       τα δύο αυτά έργα είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και την τοπική κοινωνία του Δήμου μας.

Παρακαλούμε όπως εισάγετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των μελών του- και κατ’ επέκταση των δημοτών- για την εξέλιξη των δυο σημαντικών αυτών έργων.

Ως δημοτική παράταξη υπό τον Κώστα Μαμουλάκη και έχοντας την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Μαλεβιζίου από το 2011 έως τον Αύγουστο του 2019, συμβάλλαμε καθοριστικά και με συγκεκριμένες ενέργειες για την εξέλιξη, υλοποίηση και δρομολόγηση μιας σειράς έργων για όλο το Μαλεβίζι, μεταξύ των οποίων και τα ανωτέρω.

Έχοντας λοιπόν την εμπειρία και τη διάθεση, η δημοτική μας παράταξη επιθυμεί να συμβάλλει στις προσπάθειες για την ολοκλήρωσή τους, μέσα από γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου.

Δεδομένων των δυσκολιών και των περιορισμών που τίθενται εξαιτίας της πανδημίας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα για δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- τηρώντας τα ενδεικνυόμενα υγειονομικά μέτρα- ώστε το σύνολο των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων, να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί