Όταν σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελλες, ακόμα και αν σε αβαντάρουν τα χορηγούμενα ΜΜΕ

Του Μιχάλη Τζανάκη

Η «ΕΞΑΓΟΡΑ» ΚΑΙ Η «ΓΥΜΝΙΑ»!

Αναμφίβολα βασικός στόχος κάθε πολιτικής παράταξης είναι οι πάσης φύσεως «επενδύσεις», οι οποίες μεσο-μακροπρόθεσμα θα έχουν θετικά αποτελέσματα για όσους τις επιδιώξουν. Ωστόσο υπάρχουν και «επενδύσεις» που εγκυμονούν κινδύνους και μπορούν να σε αφήσουν έκθετο, καθώς γίνονται με γνώμονα το βραχυπρόθεσμο «κέρδος» που αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν θα αργήσει να αποδειχθεί ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός»!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε «επενδύσει» πολλά σε «χορούς» με «νταούλια» που θα χόρευαν οι εταίροι και στην απόπειρα αυτού του ιδιότυπου χορού, απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τα μισά στελέχη του και ταυτόχρονα την πολιτική αξιοπιστία του όταν το περήφανο και ηχηρό «ΟΧΙ» μετατράπηκε σε ένα «ΝΑΙ» με τις «επαναστατικές» ουρές να έχουν μπει υπό τα σκέλη των «στασιαστών»!

Η διάδοχη κυβέρνηση της ΝΔ περιβαλλόμενη από ένα κομματικό και πολιτικό «τούτι-φρούτι» που δεν χρειαζόταν και πολλή φαντασία για να προβλέψει κάποιος την ενσωμάτωση σ’ αυτό μιας γκροτέσκο ακροδεξιάς, ενός γραφικού εθνικιστικού λαϊκισμού και μιας νοσηρής νεοφιλελευθερολατρίας, «επένδυσε» πολιτικά στο «Μακεδονικό» και σε μια τραγωδία, εκείνη στο στο Μάτι, τεκμηριώνοντας την ανικανότητα και την επικινδυνότητα της προηγούμενης κυβέρνησης και αναδεικνύοντας το πολυδιαφημισμένο  το δικό της «επιτελικό» κράτος!

Συμμετείχε η τότε αντιπολίτευση επισήμως σε κάτι απίθανες κινητοποιήσεις με ντεκόρ «Βουκεφάλες», «Μακεδονομάχους» και λοιπούς λάτρεις των «ελλασελληνοχριστιανών» ιδεωδών, εκθέτοντας κι εκείνους που τα κίνητρα τους σ’ εκείνες τις κινητοποιήσεις ήταν όντως αγνά και προσπάθησε να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα μικροκομματικά οφέλη. Κι ύστερα ήρθε το Μάτι! Μια «μαύρη σελίδα» για τον τόπο που η αντιπολίτευση χρέωσε στην … Δούρου, δίνοντας έτσι την χαριστική βολή στον πολιτικό της αντίπαλο!

Κι ύστερα ανέλαβε το «επιτελικό» κράτος! Εντάξει βαρύγδουπος τίτλος και στην Ελλάδα ως γνωστόν είσαι «ότι δηλώσεις», αλλά η προσγείωση από τις ημίγυμνες πόζες του πρωθυπουργού –τείνουμε να τον βλέπουμε συχνότερα με βερμούδα-μαγιό και λιγότερο με κοστούμι- στην «καμένη γη» είναι λίγο απότομη. Όταν σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελλες, όσο και να σε αβαντάρουν τα χορηγούμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ. Οι «αγιοποιήσεις» από αυτά φαίνονται εντελώς αναντίστοιχες με την πραγματικότητα, καθώς αυτή η άτιμη δεν «εξαγοράζεται»∙ μόνο «ξεγυμνώνεται»…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί