«Όσοι επέλεξαν την τυμβωρυχία να μην προκαλούν σήμερα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κηρυχθούν άμεσα οι εκτάσεις που κάηκαν αναδασωτέες και να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, απεύθυνε από τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας παράλληλα την άμεση εξαγγελία αποζημιώσεων για τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους από το πέρασμα της φωτιάς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κηρυχθούν άμεσα οι εκτάσεις που κάηκαν αναδασωτέες, «ώστε να μη δούμε εκεί που υπήρχαν δάση να ξεπηδούν επενδύσεις real estate και ανεμογεννήτριες».

Ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «η χώρα βιώνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή» και ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που χάνουν την περιουσία τους, βιώνουν ένα δράμα επεσήμανε ότι «οφείλουμε να ανασχεδιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας της για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία από εδώ και στο εξής θα επικρατήσουν σύμφωνα με τους ειδικούς».

Τσίπρας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι «η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά, όπως και παλαιότερα», αναρωτήθηκε τι θα γινόταν σε περίπτωση που φυσούσαν ισχυροί άνεμοι.

Μάλιστα κάλεσε αυτούς «που επέλεξαν στο παρελθόν την τυμβωρυχία, να μην προκαλούν σήμερα με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια» και σημείωσε ότι «είναι προτιμότερο να λες την αλήθεια παρά να δίνεις μια ψεύτικη εικόνα όταν η καταστροφή είναι γύρω σου».

«Αντιλαμβάνομαι και υιοθετώ την προτεραιότητα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι αν και είναι κατανοητή εκκένωση των οικισμών «δεν μπορεί να είναι η μόνη έγνοια» της Πολιτείας και κατά τα άλλα να αφήνονται οι πυρκαγιές να σβήσουν στη θάλασσα.

Τσίπρας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δέχθηκε πολλά παράπονα από τους ανθρώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι δεν υπήρχαν πυροσβεστικά μέσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί