Καύσωνας με 45αρια για ένατη συνεχόμενη ημέρα – Καταιγίδες από αύριο στη βόρεια Ελλάδα

Για ένατη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 40-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 43-46, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 42-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 39-41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 40-43 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί – βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς έως 3 μποφόρ απο διάφορες διευθύνσεις, ενώ απο τις απογευματινές ώρες αναμένεται ενίσχυση των ανέμων από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 40-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς απο διάφορες διευθύνσεις και απο το μεσημέρι νότιοι – νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 37-39 βαθμούς.

Από το Σάββατο αναμένεται η θερμοκρασία να σημειώσει πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από νωρίς το απόγευμα στη Μακεδονία, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 40 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από νωρίς το απόγευμα.

Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Στα νησιά από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 22 έως 41 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από νωρίς το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στον Κορινθιακό έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 43 και κατά τόπους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 28 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από νωρίς το απόγευμα νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Ισχυρές καταιγίδες από αύριο σε Μακεδονία και Θράκη

Τελειώνει ο καύσωνας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Κίνδυνος για τις περιοχές όπου μαίνονται πυρκαγιές, καθώς θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι η λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, η επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί