Ανανέωσαν την «πράσινη λίστα» οι Βρετανοί, παραμένει εκτός η Ελλάδα

Η Βρετανία ανακοίνωσε την ανανεωμένη «πράσινη λίστα» των χωρών από τις οποίες οι εισερχόμενοι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε περιορισμούς κατά την άφιξή τους. Στην λίστα προστέθηκαν επτά χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Οι χώρες που προστέθηκαν στη λίστα είναι η Γερμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Λετονία, η Ρουμανία και η Νορβηγία. Ωστόσο η Γαλλία μεταφέρθηκε στην πορτοκαλί λίστα (θα απαιτείται τεστ για κορονοϊό ακόμη και για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες), στην οποία παραμένει η Ισπανία, αν και λόγω της πορείας της πανδημίας εκφράζονται φόβοι ότι θα μπει σύντομα στην «κόκκινη λίστα».

Συνολικά στη βρετανική πράσινη λίστα βρίσκονται πλέον 36 χώρες, μεταξύ των οποίων τα νησιά της Καραϊβικής, η Κροατία, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ταϊβάν. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οι οποίες πάντως δεν δέχονται Βρετανούς τουρίστες.

Η Ινδία, το Μπαχρέιν, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πέρασαν από την κόκκινη στην πορτοκαλί λίστα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που προέρχονται από αυτές τις χώρες δεν θα χρειάζεται να παραμένουν 11 ημέρες σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί