Το μήνυμα του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την απώλεια του Νίκου Αντώνογλου

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την απώλεια του Νίκου Αντώνογλου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον σύντροφο Νίκο Αντώνογλου που έφυγε, χθες από τη ζωή, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.

Η πολιτική, κοινωνική και κινηματική δράση του, ξεκινάει από τα φοιτητικά του χρόνια, την σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας, καθώς υπήρξε εκπρόσωπος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών στη Συντονιστική Επιτροπή της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συνέχισε τους αγώνες στο συνδικαλιστικό κίνημα των γεωτεχνικών, με σταθερή παρουσία σε συλλόγους και παρατάξεις και μέσω της επί σειράς ετών εκλογής του στη διοικούσα επιτροπή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το παρόν έδωσε με συνέπεια και στους κοινωνικούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, παλεύοντας για ένα κόσμο με δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες, χωρίς αποκλεισμούς.

Η βαθε καιά του πίστη ότι «Ένας άλλος κόσμος είναι ΕΦΙΚΤΟΣ» τον οδήγησε στην απόφαση για την στήριξη της πρώτης μεταπολιτευτικής Κυβέρνησης της Αριστεράς, μέσα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την περίοδο Μάιος 2016-Ιούλιος 2019.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, εργατικός, υπομονετικός, υπέρ του διαλόγου και συγχρόνως καλοπροαίρετος, μτανόηση και ανεκτικότητα. Ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, τόσο για την πίστη του στις αξίες της Αριστεράς, όσο και για την αγωνιστικότητα και την εργατικότητα του.

Σε μας, μένει η τιμή που συμπορευτήκαμε μαζί του στον αέναο αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Νίκο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί