Στην αμερικανική “μαύρη λίστα” η Ελλάδα λόγω covid!

Δεκαέξι προορισμούς ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, πρόσθεσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στη λίστα τους με τις χώρες «πολύ υψηλού» κινδύνου λόγω Covid-19, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, ενώ όσοι πρέπει να τις επισκεφθούν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τα CDC, στη λίστα αυτή μπαίνουν οι προορισμοί που παρουσιάζουν πάνω από 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες.

Συγκεκριμένα, οι συστάσεις των CDC για την Ελλάδα είναι οι εξής:

– Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ελλάδα.

– Αν πρέπει να ταξιδέψετε στην Ελλάδα, σιγουρευτείτε ότι έχετε εμβολιαστεί πλήρως πριν το ταξίδι.

– Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα, ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορεί να κινδυνεύσουν να κολλήσουν και να μεταδώσουν μεταλλάξεις της Covid-19.

– Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις ή τις υποχρεώσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και της διατήρησης αποστάσεων από τους άλλους.

Μαζί με την Ελλάδα, στη λίστα των CDC μπήκαν οι εξής προορισμοί: Ανδόρα, Κουρασάο, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Ιραν, Νήσος Μαν, Καζακστάν, Λεσότο, Λιβύη, Μάλτα, Άγιος Βαρθολομαίος, Άγιος Μαρτίνος και Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα των CDC περιλαμβάνονταν ήδη και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία και η Γεωργία, ενώ στη λίστα δε συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί