«Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο ουσιαστικά δεν λειτουργεί – Ζημιές σε αγροικίες και επιχειρήσεις από την πυρκαγιά»

Είχαμε καταγγελίες κατοίκων που τους έλεγαν «πηγαίνετε προς τα εκεί» απλά από εκεί και πέρα ουδέν

Με τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο «κινδύνευσε ο φυσικός πλούτος της Κοιλάδας των Πεταλουδών, περιουσίες και οικισμοί ολόκληροι. Δυστυχώς υπήρξαν ζητήματα σχετικά με τη διοικητική μέριμνα. Είχαμε καταγγελίες κατοίκων που τους έλεγαν “πηγαίνετε προς τα εκεί” απλά από εκεί και πέρα ουδέν. Και μιλάμε για ένα νησί που για ώρες δεν είχαμε ρεύμα» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής και τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κάλυψη του νησιού, τόνισε στον Νίκο Σβέρκο πως «εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ στο νέο εργοστάσιο που ολοκληρώθηκε πριν δυο χρόνια. Ουσιαστικά το εργοστάσιο δεν λειτουργεί». Γνωστοποίησε μάλιστα ότι «οι ενημερώσεις για τις εκκενώσεις από το 112 ήρθαν αργά. Μετά από μία ώρα ήρθε το μήνυμα».

Αναφορικά με τον τουρισμό ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημείωσε ότι στη Ρόδο έχει αυξηθεί αυτές τις ημέρες η πληρότητα, ωστόσο έχουμε χάσει αρκετούς μήνες από την τουριστική περίοδος, οπότε δεν θα έχουμε καλή κάλυψη, οι εκτιμήσεις μιλούν για 40-45% σε σχέση με παλιότερα.

Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο βουλευτής Δωδεκανήσων υπογράμμισε πως δεν υπήρξε εμβολιασμός των ομάδων που ασχολούνται με τον τουρισμό. «Δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση των μέτρων, επειδή δεν υπάρχουν αστυνομικοί και επαρκές προσωπικό. Και οι επιχειρηματίες θεωρούν σημαντικούς τους ελέγχους» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, δε, πως τα συνεργεία του ΕΟΔΥ δεν είναι επαρκή και όποιος χρειαστεί να κάνει τεστ ταλαιπωρείται επί ώρες. Έτσι κάποιοι δεν κάνουν τεστ και υπάρχουν προβλήματα και στην επιδημιολογική επιτήρηση και στην ιχνηλάτηση. «Δημιουργείται εκρηκτικό μείγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί