Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Ρόδο – Τεχνικοί της ΔΕΗ από την Κρήτη στο νησί για την αντιμετώπιση των διακοπών ρεύματος

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο με την οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει να είναι τεράστια.

Η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να κατακαίει δασικές εκτάσεις στη Ρόδο, στην ευρύτερη περιοχή Μαριτσών και Ψίνθου, όπου έχουν ρίξει και το βάρος τους οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι τις ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη. Επίσης, στο νησί φτάνουν ενισχύσεις της πυροσβεστικής και από την Κρήτη με τεχνικούς.

Δείτε: Μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Αιτωλοακαρνανία και Σουφλί – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν τρία πύρινα μέτωπα. Όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ήδη έχουν ξεκινήσει από τον Πειραιά πλοίο με ενισχύσεις της πυροσβεστικής και από την Κρήτη με τεχνικούς.

«Ζητάμε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες», αναφέρουν σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα η Περιφέρεια και ο δήμος Ρόδου.

Με ανακοίνωσή του, ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε γνωστό πως ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην πόλη της Ρόδου.

Την ίδια ώρα, με ενισχυμένες τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή της Κοτρωνιάς Σουφλίου.

Σε ύφεση η φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Παραδείσι, του δήμου Αγρινίου. Ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, που είχαν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους». Σε ύφεση και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιαλείας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί