Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Κόβει “κεφάλια” μη αρεστών και προωθεί “δικούς του” χωρίς τα νόμιμα προσόντα

Για την καρατόμηση μη αρεστού προϊσταμένου και την αντικατάστασή του με άλλον, που δεν έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που προβλέπει ο νόμος, καταγγέλλει τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ το σωματείο Εργαζομένων.

Διαβάστε την καταγγελία:

Στο νοσοκομείο μας δεν έχουν πραγματοποιηθεί κρίσεις Προϊστάμενων για πάνω από μια δεκαετία. Αξιοποιώντας αυτό το γεγονός, οι Διοικητές αναθέτουν -χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια- προσωρινά καθήκοντα σε όσους θεωρούν ότι πρέπει να προΐστανται κλινικών και τμημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η τωρινή Διοίκηση του νοσοκομείου.

Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες των αυθαιρεσιών της διοίκησης, η  οποία προσπαθεί να σπείρει το φόβο και τη σιωπή σε προϊστάμενους και εργαζόμενους.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή για την καρατόμηση προϊστάμενου τμήματος διοικητικής υπηρεσίας. 

Επίσης, καταγγέλλουμε την τοποθέτηση υπαλλήλου χωρίς τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που προβλέπονται από τον οργανισμό του νοσοκομείου (άρθρο 19 της απόφ. Υ4α/ΟΙΚ 39173/11-04-12) σε θέση προϊσταμένου. 

Η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης πρακτικής δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τμημάτων και κλινικών.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Άμεσες κρίσεις από τα θεσμοθετημένα υπηρεσιακά όργανα. Ανασυγκρότηση και λειτουργία υπηρεσιακού συμβουλίου. 
  • Να γίνουν επιτέλους κρίσεις για την ανάληψη θέσεων ευθύνης μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες, μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!
  • Έως ότου γίνουν κρίσεις από τα αρμόδια όργανα, οι οποίες δεν προχωρούν σκοπίμως εδώ και χρόνια, στις όποιες τοποθετήσεις να λαμβάνονται υπόψιν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων (Προϋπηρεσία, Τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά κλπ).

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Κόβει “κεφάλια” μη αρεστών και προωθεί “δικούς του” χωρίς τα νόμιμα προσόντα”

  1. CitizenMitsos

    Η “Αριστεία” που ευαγγελίζεται η “Νέα” “Δημοκρατία” γράφεται και αυτή με εισαγωγικά, όπως και το “Νέα” και το “Δημοκρατία” και δεν μετριέται με πτυχία.
    Εδώ τον Κυριάκο, με ένα μάστερ τον διαφημίζουν σαν το “καλύτερο βιογραφικό της χώρας”. Κατσ’ καλά δηλαδή…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί