Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Oλιγωρία του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και διάλυση του Πυροσβεστικού σώματος

«Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η Αιγιαλεία, η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα έχει αφεθεί εγκαταλελειμμένη, σε όλους τους τομείς και τιμωρείται…» αναφέρει ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπογράφεται από την Χαρά Καφαντάρη, αναπληρώτρια Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας και τον Διονύση Καλαματιανό, αναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.

Και προσθέτουν:

«Οι προσπάθειες και οι θυσίες των πυροσβεστών δεν αρκούν, μέσα στην απόλυτη ανοργανωσιά και το μπάχαλο του επιτελικού κράτους.»

Όλη η ανακοίνωση:

«Η Αιγιαλεία, η Αχαΐα όπως και όλη η Δυτική Ελλάδα εγκαταλελειμμένη, τιμωρείται…

Δεν θα αναφερθούμε στην χαμηλή ένταση των ανέμων.

Δεν θα αναφερθούμε στην καθυστέρηση της κινητοποίησης των Πυροσβεστικών δυνάμεων και την παρουσία των εναέριων μέσων τρεισήμισι ώρες αργότερα, όταν η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Δεν θα αναφερθούμε στην δήθεν ετοιμότητα λόγω του καύσωνα, των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν θα αναφερθούμε στην εγνωσμένη, πλέον, έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν θα θυμίσουμε τις ανακοινώσεις και τις επικοινωνιακού τύπου συνεδριάσεις για την έγκαιρη προετοιμασία και την πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μετά την εκκίνηση της αντιπυρικής περιόδου.

Δεν θα θυμίσουμε τις εμβληματικές εξαγγελίες και τους νόμους του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη για την πολιτική προστασία, που ακόμη δεν έχουν τεθεί σε ισχύ.

Δεν θα θυμίσουμε το έλλειμμα αποτελεσματικών σχεδίων της πολιτικής προστασίας.

Όμως όταν μια πυρκαγιά ξεκινά την Δευτέρα 26 Ιουλίου, πάνω από την Ζήρια, κατασβένεται και την Παρασκευή από αναζωπύρωση της ίδιας πυρκαγιάς καίγεται η μισή Αιγιάλεια, τραυματίζονται δεκάδες συμπολίτες μας, καταστρέφονται οι πολίτες της Ζήριας και των γύρω οικισμών, καίγονται οικίες, αποθήκες, καλλιέργειες και ένα μοναδικό δάσος τότε:

– είτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαρδαλιάς, που βρίσκει τέλειες και επαρκείς όλες τις ενέργειες, συνεχίζουν το επιτελικό έργο τους με μοναδική πρόνοια την επικοινωνιακή πολιτική,

– είτε δεν λαμβάνουν την ενημέρωση που όφειλαν να έχουν,

– είτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αποδιοργανωθεί πλήρως.

Το τραγικό για τη χώρα και την Αιγιαλεία είναι ότι συμβαίνουν και οι τρεις εκδοχές ταυτόχρονα.

Οι προσπάθειες και οι θυσίες των πυροσβεστών δεν αρκούν, μέσα στην απόλυτη ανοργανωσιά και το μπάχαλο του επιτελικού κράτους.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η Αιγιαλεία, η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα έχει αφεθεί εγκαταλελειμμένη, σε όλους τους τομείς και τιμωρείται…

Χρήστος Σπίρτζης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη KO ΣΥΡΙΖΑ,
Χαρά Καφαντάρη, αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ,
Διονύσης Καλαματιανός, αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί