Νέα μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα: Καμένα σπίτια στη Ζήρια – Κλειστή η Εθνική και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Μεγάλη φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας – Απομακρύνθηκαν άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και παιδιά από κατασκήνωση – Κλειστές οι δυο εθνικές οδοί Πατρών- Κορίνθου, διακόπηκε η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αχαΐα από νέα πυρκαγιά η οποία έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7) στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση. Η φωτιά λόγω των θυελλωδών ανέμων, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο μέτωπο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το patrastimes.gr, το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών της Ζήριας και της Άνω Ζήριας, ενώ η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για την προληπτική εκκένωση δύο ακόμη κοινοτήτων, των Καμάρων και του Λαμπίρι. Επίσης, έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών – Κορίνθου.

Όπως αναφέρεται μάλιστα, οι φλόγες στη Ζήρια στο ύψος της εκκλησίας έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου

Στην Πάτρα μέσω παλαιάς εθνικής οδού από Λαμπίρι κατευθύνονται οχήματα ωστόσο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Για όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα λόγω της προηγούμενης πυρκαγιάς.

Οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα, παρακαλούμε να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου Ιτέας, αναφέρει η αστυνομία.

Λόγω των μεταβολόμενων συνθηκών η κυκλοφορία στην παλιά θα διακόπτεται όπου κρίνεται απαραίτητο και αντιστοίχως θα διευκολύνεται όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Μεταφέρονται άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα – Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Ήδη μάλιστα, σκάφος του λιμενικού μεταφέρει άτομα από τις παραλίες της περιοχής των Καμαρών και του Λαμπιρίου τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους λόγω του καπνού.

Παράλληλα, με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη φωτιά στη Ζήρεια Αχαΐας

Εγκλωβισμένος στο Λαμπίρι

Ηλικιωμένος στο Λαμπίρι είναι εγκλωβισμένος καθώς δεν μπορεί να μετακινηθεί και δυνάμεις της αστυνομίας ενηερώθηκαν για την περίπτωση ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παρατηρήθηκε αναζωπύρωση σε Καμάρες και Λαμπίρι.

Στη δασική πυρκαγιά επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ, με εντολή του υπουργού Υγείας. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος για απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης.

Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στην Αιγιάλεια για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα και ουσιαστικά φαίνεται πως πρόκειται για αναζωπύρωση. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί